|

Business Magazine slavi izlaženje jubilarnog 200. broja

Business Magazine slavi izlaženje jubilarnog 200. broja
8
Klix.ba
8.12.2014. u 14:07
1
komentara
8

dijeljenja
Redakcija Business Magazina u povodu 200. broja, koji je izašao danas, izražava zahvalnost svim čitateljima, partnerima, klijentima i saradnicima.
"Sa svima njima i zahvaljujući njima, Business Magazine je postao najčitaniji i najutjecajniji poslovni magazine u Bosni i Hercegovini koji već sedmu godinu zaredom redovno izlazi svaki drugi ponedjeljak, uvijek vodeći računa da interesantan, informativan i edukativan sadržaj, prati vrhunski dizajn i kvalitet štampe", ističe redakcija Business Magazina.

Business Magazine je u proteklih 200 brojeva uspio zadržati opredjeljenje promovirano na samom početku izlaska magazina, kada su svojim, tada budućim čitaocima, obećali koncept informativnog, istraživačkog novinarstva. Najviše prostora u magazinu dato je domaćim temama, uvijek otvoreno pišući o problemima sa kojima se bh. privreda suočava, čime je ovaj magazin postao glas onih koji stvaraju nove vrijednosti u našem društvu.

Cilj je tada, te 2007. godine, kao i danas, bio pomoći stvaranju boljih uvjeta za rad bh. privrede, boljeg poslovnog ambijenta za domaće i strane investitore, te otvaranje novih radnih mjesta. Dakako, svoje mjesto u magazinu imala su i dešavanja na regionalnom i svjetskom tržištu, novi trendovi i pravci razvoja regionalnog i svjetskog biznisa, koji u većoj ili manjoj mjeri utječu i na BiH.

U do sada objavljenih 200 brojeva, Business Magazine objavio je više od 400 intervjua i razgovora sa čelnicima domaćih i svjetskih kompanija, bankarima, uglednim profesorima, marketinškim, PR i stručnjacima za ljudske resurse, premijerima, ministrima, ali i direktorima filmskih, muzičkih, pozorišnih festivala, institucija kulture i umjetnosti, sportskim i javnim radnicima.

Prateći trendove štamparske industrije u svijetu, cjelokupan izgled Business Magazinea redizajniran je povodom 5. godišnjice izlaženja. Uvažavajući želju čitatelja van granica BiH, redakcija je pokrenula i online izdanje.

Treba istaći da je Business Magazine postao nezaobilazan kada su u pitanju medijska pokroviteljstva svih značajnijih poslovnih konferencija u našoj zemlji i regionu. Sve do sada postignuto, ističu u redakciji Business magazinea, obaveza je više da i u slijedećem periodu čitateljima bude omogućen kvalitetan i atraktivan sadržaj na koji su već naviknuti kroz prethodnih 200 brojeva, saopćeno je iz redakcije Business Magazina.
Prijavi grešku


Komentari (1)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...