{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Business club BBI Banke u Goraždu okupio oko 120 privrednika iz cijele BiH

F
8.4.2013. u 15:45
9
1
Business club BBI Banke u Goraždu okupio oko 120 privrednika iz cijele BiH
9
Business club BBI Banke u Goraždu okupio oko 120 privrednika iz cijele BiH
U organizaciji BBI banke danas je u Goraždu održan susret privrednika iz cijele BIH.
Riječ je o Business Clubu BBI banke čiji je cilj prezentovanje novih mogućnosti za poslovanje, održivi manjinski povratak i pronalaženje partnera i tržišta, ali i ukazati na potencijale
Bosanskopodrinskog kantona Goražde.

Naglašeno je da BBI banka želi pojačati privrednu aktivnost i finansiranje tih aktivnosti u tri strateške destinacije odabrane u 2013 godini.

- Susret u Goraždu i prezentacija novih mogućnosti za poslovanje je priprema za Sarajevo Business Forum koji će biti održan 17. maja. Želja nam je predstaviti potencijal ovog dijela BiH u očima investitora- kazao je direktor BBI banke Amer Bukvić.

On je ocijenio da poduzetnici imaju vremena da pripreme projekte, pronađu investitore, finansiranje, te na taj način pokušaju pronaći tržište za proizvod.

O značaju susreta privrednika danas su govorili i predstavnici Vlade BPK-a i općina u njegovom sastavu. Naglašeno je da Goražde i BPK imaju ogroman potencijal koji nije na adekvatan način predstavljen investitorima.

"Ovdje ima dosta prostora o pitanju turizma, poljoprivrede i energetskog sektora, a predstavnici Vlade BPK-a dali su i zanimljivo viđenje potencijala putne infrastrukture. U tom smislu Goražde vidimo kao okosnicu razvoja regije, a time i cijele BiH i trebamo ga takvim u budućnosti i predstavljati i graditi", kazao je Bukvić.

Prezentovane su i aktuelne linije finansiranja BBI banke s posebnim osvrtom na Tursku, IFAD i liniju Svjetske banke, te aktivnosti fondacija BIGMEV i „Mostovi nade“, koje rade na povezivanju tržišta BiH i Turske te Bliskog istoka.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Koristite li knjigu žalbe ako niste zadovoljni uslugom u prodajnom objektu?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: