|

Braća Denis i Dado Stojnić otvaraju restoran KFC u Sarajevu

Braća Denis i Dado Stojnić otvaraju restoran KFC u Sarajevu
920
Klix.ba
24.11.2014. u 09:29
0
komentara
920

dijeljenja
KFC
Braća Denis i Dado Stojnić otvaraju restoran KFC u Sarajevu
Portal Klix.ba je prije dva dana ekskluzivno objavio informaciju o otvaranju svjetski poznatog restorana brze hrane KFC u Sarajevu. Ovu informaciju danas su potvrdili i braća Denis i Dado Stojnić koji stoje iza dolaska KFC-a u glavni grad BiH.
Naime, braća Stojnić već duže vremena pregovaraju sa firmom koja je zadužena za franšize za ove restorane u jugoistočnoj Evropi. Oni bi ugovor trebali potpisati sredinom sedmice i odmah bi počeli opremanje prostora u centru Sarajeva po visokim standardima koje zahtijeva KFC.

Kako su kazali, planiraju otvoriti nekoliko ovakvih restorana u glavnom gradu BiH, ali i u Mostaru, Tuzli, Banjoj Luci i Zenici.

Inače, KFC je prema prodaji drugi veliki restoranski lanac u svijetu, odmah nakon McDonald'sa.

Osnivač brenda je Harland Sanders, preduzetnik čiji lik se i koristi kao logo kompanije. Prvi franšizni restoran KFC-a otvoren je 1952. godine u Utahu, a kompanija je popularizirala prodaju piletine u industriji brze hrane, postajući tako konkurencija uspostavljenoj dominaciji hamburgera.

KFC već nekoliko godina ima restorane na prostoru bivše Jugoslavije. U Srbiji je prisutan od 2007. godine, a u Hrvatskoj od 2011. Danas se KFC restorani u Srbiji nalaze u Beogradu na Studentskom trgu i u UŠĆE Shopping Centru, te je otvoren i jedan restoran u Novom Sadu.

Kentucky Fried Chicken je do decembra 2013. godine imao 18.875 restorana u 118 zemalja širom svijeta. Prošle godine njegova vrijednost procijenjena je na 10 milijardi američkih dolara.
Prijavi grešku


Komentari (0)
Komentari na članak su isključeni.