|

Bosni i Hercegovini odobren izvoz govedine u Ujedinjene Arapske Emirate

Bosni i Hercegovini odobren izvoz govedine u Ujedinjene Arapske Emirate
399
A. P.
12.2.2020. u 14:30
34
komentara
399

dijeljenja
Bosni i Hercegovini odobren izvoz govedine u Ujedinjene Arapske Emirate Ilustracija: Shutterstock
Bosni i Hercegovini je od danas, 12. februara, odobren izvoz mesa goveda u Ujedinjene Arapske Emirate.
''BiH je ispunila sve uslove za izvoz mesa goveda u Ujedinjene Arapske Emirate i od danas se nalazi na spisku zemalja kojima je dozvoljen izvoz mesa goveda u ovu zemlju'', saopštio je ministar vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH Staša Košarac.

On je istakao da je ukidanje zabrane na uvoz mesa goveda iz BiH u UAE inicirao na početku svog mandata.

''Raduje me što su urodile plodom brojne konkretne aktivnosti i mjere, koje smo preduzeli u kratkom vremenskom periodu, tako da danas imamo u konkretan rezultat. BiH od danas je na spisku zemalja koje mogu izvoziti meso goveda u UAE'', rekao je ministar Košarac.

Nakon što je BiH odobren izvoz mesa goveda u UAE, ministar je napomenuo da je sada potrebno preduzeti korake u cilju usaglašavanja veterinarsko-zdravstvenog certifikata između nadležnih institucija za poslove veterinarstva dvije zemlje, kao i odobravanje klaonica od strane nadležnih tijela UAE, nakon čega izvoz mesa goveda može biti ostvaren.

''Ova informacija je značajna za sve proizvođače mesa goveda u BiH jer je omogućen izvoz mesa goveda na još jedno tržište'', istakao je ministar Košarac.

Spisak država kojima je dozvoljen uvoz mesa goveda u Ujedinjene Arapske Emirate objavljen na stranici Ministarstva klimatskih promjena i okoline ove zemlje.
Prijavi grešku


Komentari (34)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...