Komentari (52)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Hoce seljak da zivi od svoga rada, malo prodje po pijaci, vidi u cemu bi mogao da uspije. Posije krompir, luk, maline, mrkvu.... Naredne godine, umjesto poticaja, drzava ga unisti uvozom. Samo malo sluha od strane foteljasa, bili bi jaci od njemacke
Nema to veze sa seljakom niti državom već sa bijedom i bosanskim mentalitetom. Ovdje u Francuskoj se takođe uvozi mnogo hrane i mnogo je jeftinija od domaće, ali će Francuz uvijek kupiti ono što je proizvedeno u Francuskom. Recimo, trenutno, 500gr španskih jagoda košta 2.2€ a 250 gr. francuskih 3.5€ pa većina kupuje francuske, koje su više nego duplo skuplje.
@JeSuisDare Zavisi od regije . Evo ja u Alsacu zivim i ovdije sur patrioti i kupuju pogotovo iz Alsace pa onda iz drugih djela Fr
PRIKAŽI ODGOVORE (3)
Porezi nas uništiše...porezi na sve i svašta...a u koje ime,je li se to od poreza grade škole i bolnice...jok...svake godine uhljebaši "zanavljaju" vozni park,podižu plate i dnevnice,izmišljaju komisije...al' ko nas yebbe kad smo glupi...!!!
nece nasi farmeri na njivu. nece da rade. svaki drugi dunum je ledina , a to se moze sprijeciti kako je u normalnim drzavama, porez na neobradjeno zemljiste pa nek ga drzi onda.
Polovina zemljišta u BiH je neobrađena. Sta onda očekivati nego da uvozimo hranu. U razvijenim zemljama nema ni pedlja zemlje da nije obrađen.
pa nismo ludi da je sami proizvodimo. nek' se drugi pate.
fotka me podsjeti na tipa koji kod tržnice iz plavih Ikea torbi prodaje "domaće" kruške... bez obzira bio maj, august, decembar ili februar. kruške all year round!
Izvezli struje 76 mil, a uvezli 19 mil...postoji li imalo logike u BiH?
zato sto je uvozna veoma jeftina ;)
ni hranu necemo sebi da proizvedemo, a vazda nesto pametujemo..
'ta ce stranci ba? Mi se ko hadzije izlezavamo dok glupi stranac crnci na livadi da bi nama seherlijama proizveo voce i povrce. Ko pravi begovi...
Bosna i Hercegovina uvozi 75 posto hrane zato sto smo prodali 75% prodajnih lanaca hrane Hrvatskoj i Srbiji.
Za Konzum je "Domace" ono sto je iz Hrvatske...?!
Kako se cakle ove jabuke, mozes ih komotno uvrnuti umjesto sijalice.
Ma de ti meni reci ko je konstitutivan i majoriziran, šta me briga za voće i povrće i za ekonomiju, konstitutivnost se jede, ne jede se od rada i plata.
Za one sa niskim IQ-om - gornji komentar je sarkastičnog karaktera.
A za one koji ne znaju šta je sarkazam: Sarkazam (grč. σαρκασμός, sarkasmós; sarkazein = gristi usne od bijesa, sarx = meso) je zlobna, ljuta, zajedljiva, oštra i gorka poruga ("koja grize u meso"); pojačana ironija. To je oštra, pakosna poruga, jaka ironija, obično zasnovana na paradoksu. Polazište joj je negativan stav prema onomu kojem je upućena.
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
Jesmo jdni u p.materinu! Pa nismo sposobni ni sami da se hranimo da zabrane uvoz izumrijeli bi! Jadno jadno
Stoka , a ove našminkane jabuke su pune otrova
Sijaju se isto ko i u konzumu. Sta li im rade, valjda ih predju bezbojnim sadolinom.
Kad kod nas nista ne uspijeva :D :D :D
"Konkurencija veća,tiraži manji situacija teža,novčanik sve tanji svaki dan neki novi,mladi na estradi ako nastavi se tako bre umrećemo svi od gladi. Coko,slušaj me dobro,ovo je nisko ali ti si visoko,ti stigneš posljednji kvisko. Zato,uvecaj,molim te svoje grudi Mnogo ce nam vise ljudi kupiti kasetu i Cd. Ref:Bolje je sad sve promenila si se svako sad voli te,promenila sise, pa se primećuje promenila si se život sad lepši je,promenila sise..." :)))