|

Bingo zvanično preuzeo 24 objekta Interexa i 709 radnika

Bingo zvanično preuzeo 24 objekta Interexa i 709 radnika
936
Piše: D. Brkić
17.12.2014. u 15:38
164
komentara
936

dijeljenja
1/4 Senad Džambić (Foto: Klix.ba)
2/4 Tatjana Paunoski (Foto: Klix.ba)
3/4 Foto: Klix.ba
4/4 Foto: Klix.ba
Poslije osam mjeseci pregovora, Trgovački lanac Bingo iz Tuzle od danas je i zvanično preuzeo 24 objekta Interexa, člana francuske grupacije Intermarche, te 709 radnika.
Sa nova 24 objekta Interexa i 132 dosadašnja objekta Binga, domaći trgovački lanac ubuduće će na prostoru cijele Bosne i Hercegovine imati 156 objekata i zapošljavat će oko 4.200 radnika.

"Danas smo okončali proces akvizicije Interexa. Sretni smo što je jedna velika grupacija iz Francuske u nama prepoznala strateškog partnera i što je uvidjela kako će mi najbolje raditi posao koji su oni radili u proteklih 14 godina. Dobrodošlicu želim i svim radnicima Interexa, koji su od danas uposlenici Binga. Ovo je veliki dan i za domaće proizvođače, jer će u ovim objektima imati mnogo bolje pozicije. Moramo dati punu podršku domaćim proizvođačima i boljem se nadati“, rekao je Senad Džambić, vlasnik Društva Bingo iz Tuzle.

Predstavnik grupacije Intermarche iz Francuske Pierre Yves Conan istakao je da je već od upoznavanja sa Senadom Džambićem i njegovim timom uvidio da je riječ o energičnim i poduzetnim ljudima.

"Zadovoljni smo jer objekte Interexa predajemo grupaciji koja je uspješna i koja ima ambicije. Računam na vas“, poručio je Pierre Yves Conan vlasniku Binga Senadu Džambiću.

Službenica u Odjelu za odnose sa javnošću Tatjana Paunoski istakla je kako je Bingo kupio objekte od grupacije koja je uspješno poslovala i koja je na zdravim nogama.

"Nikakvog spašavanja ovdje nema. Mi smo kupili zdravu firmu i svakako da moramo biti ponosni na činjenicu što je bosanskohercegovačka kompanija kupila inostranu. Također, demantujem sve špekulacije koji su minulih mjeseci izrečene u vezi prodaje Binga. Od toga nema ništa“, rekla je Paunoski.
Prijavi grešku


Komentari (164)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...