Privreda
143

Bingo generalni sponzor drugog FMCG summita u Sarajevu

Klix.ba
Povodom organiziranja drugog FMCG Summita, danas je u hotelu Bristol održana konferencija za medije u cilju potpisivanja ugovora između organizatora konferencije Altermedije i generalnog sponzora konferencije kompanije Bingo.

FMCG Summit Sarajevo u organizaciji Altermedije održat će se 19. aprila 2016. godine i predstavlja središnje mjesto okupljanja i najveći godišnji događaj za trgovački sektor u BiH. U okviru ove konferencije medijima se ispred organizatora obratio Rešid Muratović , glavni i odgovorni urednik InStore magazina.

"Industrija robe široke potrošnje je jedna od najpotentnijih industrija u Bosni i Hercegovini u kojoj se očekuje konstantan rast. Nakon prošlogodišnjeg uspješnog FMCG Summita kojem je prisustvovalo više 500 učesnika i preko 250 kompanija ove godine pod sloganom „Kako do zvijezda, kako biti najbolji?“ najavljujemo i drugi FMCG Summit. Mišljenja sam da trgovački sektor možemo podići na višu razinu upravo kroz bolju komunikaciju i konstantnu edukaciju.Bingo kao vodeći trgovac u Bosni I Hercegovini prepoznao je važnost edukacije I komunikacije unutar industrije. Na Summitu ćemo vidjeti najbolje primjere iz prakse i razgovarati o budućnosti trgovačkog sektora u Bosni I Hercegovini", rekao je Muratović. Tatjana Paunoski, rukovodilac službe marketinga kompanije Bingo izrazila je zadovoljstvo što je Bingo generalni pokrovitelj FMCG Summita.

"Prethodnih godina smo imali određene promjene na tržištu izvršili smo akviziciju koja je pozitivno utjecala na naše poslovanje. Na FMCG Summitu naš izvršni direktor za business operacije gospodin Edin Ibrahimović podijelit će sa učesnicima Summita, kako je ta akvizicija utjecala na naše poslovanje i našu viziju, i šta nas to očekuje u budućnosti. Drago nam je da nas je organizator Summita prepoznao kao partnera, jer mi kao najveći domaći trgovački lanac podržavamo ovakve događaje".

Organizatori Summita očekuju 550 učesnika, vlasnika kompanija, direktora kompanija, direktora prodaje, Key Account Managera i veći broj ljudi iz prateće industrije koji su zainteresovani za trendove u FMCG industriji. Za sve dodatne informacije posjetite www.fmcg-summit.ba