Komentari (69)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Da, da, toliko se i Bimal i Klas i ini domaći lopovi brinu za građane zadnjih 12 mjeseci, da su ulje i brašno poskupili ne 2 ili 3%, već preko 25%! Gdje je zaštita potrošača?!
Prijatelj mi zivi 200m od fabrike u Brckom i kaze iz principa nikad nece Bimal kupiti dok god ne bude jeftinije od onog sto predje 300-400km kilometara do polica u Brckom za razliku od Bimala cije je ulje pored fabrike u trznom centru Bingu ista cijena kao drugo ulje. Slazem se i ja nikad necu i nisam kupiti dok god ne bude cijena manja od uvoznih.
haj nelaži vreća brašna velika 18 maraka,po tvojoj matematici ona je 30 maraka? more bit ako kupuješ na kilu, a zejten je bimalov 2,40 Radio sam još u jugoslaviji kod slovenaca,znaš što su uspješni? cjene svoje i to regionalno,onaj iz maribora npr. nece uzet nista iz ljubljane,ako to isto ima da se proizvodi u mariboru,a o kupovini neceg neslovenskog da i nepricamo a Bošnjo uveze vode za 100 miliona
Floriol 2,65 KM, Bimal 2,65 KM Biram Floriol jer se Bimal ne može još takmičiti sa njima. Snizite cijenu i čim budem jeftinije kupovat ću Bimal. Toliko. Lp
To je ono "kupuj domace", a domace (izuzev par artikala tipa milkosov kefir, proizvodi padjena i slicno), nije ni blizu kvalitete stranih proizvoda a cijena ista. Ili podici kvalitet ili spustiti cijenu. Ne moze se na ovaj nacin gurati domaca privreda. Mislim, hvala im i lijepo od njih, ali...
@Jasmin-93 ako si domaćica onda bih i shvatila poređenje koje praviš a sumnjam da si,jer nema nikakva razlika@CapCarap ma ja ba.i go*no stranjsko miriše dok naše smrdi.Imamo mi puno više naših proizvoda koji mogu parirati stranim ali bolje je mirisati tuđe a i žvakati😉.Možda da pitate neke stručnjake šta činiš kupovinom domaćeg proizvoda,prvenstveno za samog sebe a potom i ostale kao i državu.
PRIKAŽI ODGOVORE (6)
Omogucili su samo u vrijeme pandemije cijenu za 5% vecu.
Jedan karton ulja za moju sebiju pls
Mrs govna jedna.. poskupili ste 30% i vi nesto serete
Jel zato sad litat 2.5 marke?
I povecao cijene...
Najbolji je pokazatelj VIOLETA proizvod Kuhinjski ubrusi. Cijena je ista ali se kolut smanjio i papir otanjao toliko da ga polako i u kamionima prevoze da se sam od sebe ne raspadne (takkozvani transport rizične robe-UBRUSI). To je taj domaći biznismen. Zadesio se kod mene isti naziv artikla kuhinjski ubrus iz NJemacke, mozes sa njim šlepati auto. BH Biznismeni!!!
Ulje poskupili toliko da pomfrit u rerni pecem 🥺
Ja ne koristim ovo bimal ulje, samo maslinovo
Je*em mamu i njima i uvoznim proizvođačima. Prije godinu dana 1l ulja koštao cca 1.80 KM, sada je 2.50 KM/l. Ako su domaći i žele da budu u trendu, što nisu jeftiniji, pa 90% stanovništva bi kupovali njihovo ulje. Ovako ista 💩💩💩
Domace pored ljudi realno loseg kvaliteta je enormnih cijena .umjesto da bimal isti snizi cijenu,ili vispak.milkos i slicni oni nabijaju cijene..pa litar jebenog ulja u njemackoj je 69 centi..o cemu mi pricamo
Ma prave ste patriote, treba vam dati neku nagradu dati. Pljačkaroši jedni, pred covid litar je koštao 2.05, prosli mjesec 2.55, ovaj 2.65. Jos kad mi Kapo uzme srati o domacim proizvodima.
Ako je domaci proizvodjac ne znaci da ti moze uvijek omoguciti nizu cijenu od svjetskog proizvodjaca koji ima znatno vecu proizvodnju i obim prodaje... Zato oporezuj strano, kupuj vise domaceg, pa ce biti veca proizvodnja i u konacnici niza cijena. Od potrosenih 10KM na domaci proizvod 8KM ostaje u BiH.
Vlasnici Bimala su oteli dionice malih dioničara.
Obezbijedili su i vecu cijenu za 25%.Zalosno i profiterski.A mi i dalje cutimoooo
Prijatelj mi zivi 200m od fabrike u Brckom i kaze iz principa nikad nece Bimal kupiti dok god ne bude jeftinije od onog sto predje 300-400km kilometara do polica u Brckom za razliku od Bimala cije je ulje pored fabrike u trznom centru Bingu ista cijena kao drugo ulje. Slazem se i ja nikad necu i nisam kupiti dok god ne bude cijena manja od uvoznih.