|

BIMAL kvalitet dokazuje certifikatima ISO i HACCP

BIMAL kvalitet dokazuje certifikatima ISO i HACCP
20
Klix.ba
11.6.2013. u 09:56
10
komentara
20

dijeljenja
BIMAL kvalitet dokazuje certifikatima ISO i HACCP
Predstavnici poznate certifikacijske kuće SGS posjetili su kompaniju BIMAL d.d. u Brčkom u kojoj je uspješno provedena još jedna redovna recertifikacija ISO 9001:2008 i HACCP standarda koje kompanija BIMAL posjeduje još od 2006. godine.
Implementirani standardi ISO 9001:2008 sistem upravljanja kvalietom proizvoda i HACCP sistem kontrole zdravstvene ispravnosti hrane koja se proizvodi, dodatna su potvrda kompaniji BIMAL za proizvodnju jestivih ulja vrhunskog kvaliteta i zaštitu svojih potrošača.

Lidersku poziciju na tržištu Bosne i Hercegovine, BIMAL ostvaruje neprekidnim sagledavanjem i ispunjavanjem zahtjeva, potreba i očekivanja kupaca i potrošača, stavljajući poseban akcent na zdravstvenu ispravnost proizvoda, a pored ISO 9001:2008 i HACCP standarda, kompanija posjeduje i certifikate IFS (International Food Standard), Kosher i Halal.

"BIMAL posluje sa ISO i HACCP standardima od 2006. godine i svi proizvodni procesi su usklađeni prema zadanim standardima u cilju uspostavljanja sljedivosti proizvodnog procesa kao važne pretpostavke za eliminaciju pojave rizika po zdravlje potrošača. BIMAL-ov postulat je da kvalitet ne dozvoljava kompromise i naš cilj je kvaltetno, stabilno i uvijek zdravstveni ispravno jestivo ulje", kazala je Nataša Pucar, šefica korporativnih komunikacija BIMAL-a.

BIMAL proizvodi svoja visokokvalitetna ulja od suncokretovog, sojinog i repičinog sjemena, a BIMAL-ov osnovni proizvod BIMAL suncokretovo ulje već dugi niz godina prepoznato je kao apsolutni favorit pri odabiru kvalitetnog jestivog ulja i postalo je nezamjenjiv proizvod u kuhinjama vjernih potrošača.
Prijavi grešku


Komentari (10)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...