Privreda
35

Bijeljinski "Orao" ispunjava uslove za remont malezijskih avionskih motora

SRNA
Viper 632-43 (Foto: Ilustracija)
Viper 632-43 (Foto: Ilustracija)
Preduzeće "Orao" u Bijeljini je kadrovski i tehnički kvalifikovano za remont motora "Viper 632-43", rečeno je nakon sastanka predstavnika "Orla", gradonačelnika Bijeljine Miće Mićića i delegacije Malezijskog kraljevskog vazduhoplovstva.

Predstavnici Malezijskog kraljevskog vazduhoplovstva boravili su u trodnevnoj radnoj posjeti preduzeću "Orao" u Bijeljini gdje su izvršili audit ovog preduzeća radi ocjene njegove prihvatljivosti za remont motora "Viper 632-43", saopšteno je iz Gradske uprave.

Gradonačelnik Bijeljine je priredio prijem za četvoročlanu delegaciju iz Malezije koju je predvodio general Zaki Bin Zain, te ih upoznao i sa privrednim potencijalima grada.

"Uvijek nam je drago kada imamo priliku da ugostimo goste iz inostranstva u našem gradu, s obzirom na to da su svi oni potencijalni investitori", rekao je Mićić i dodao da su razgovarali o mogućnostima saradnje u oblasti privrede.

Gradonačelnik Bijeljine je istakao da su brojne posjete diplomatskih i privrednih delegacija iz drugih zemalja potvrda da je ubrzani razvoj Bijeljine u prethodnih deset godina učinio ovaj grad vrlo privlačnim za investiranje.

Članovi delegacije iz Malezije su poslije prijema obišli uži centar grada, kao i istorijske i vjerske spomenike, uključujući Atik-džamiju čiju je obnovu podržala Ambasada Malezije u BiH.