Komentari (44)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Hajd' razumijem uvoz sireva, mliječnih namaza i onih raznoraznih mliječnih napitaka, ali toliki uvoz i konzumacija uvoznog mlijeka i pavlake mi nisu jasni nikako.
I ne uvozi se to. To su ti sve domaci proizvodi. Pogledaj malo kad budes u supermarketu. Sve domace firme - kupljene od stranih. Meggle ti je domaci proizvod, Zott takodje, PPM i Dukat i Ljubljanske Mlekarne su sve jedna firma... Razlika i jeste tolika jer kila mlijeka kosta 1 KM a kila iole kvalitetnog edamera ili gaude bar 10 KM. Onaj jeftini bude po 7-8 KM kila. A mi mahom izvozimo sirovinu (mlijeko) umjesto gotov proizvod (sir).
Uvozi se mlijeko u BiH, a toliki broj nezaposlenih i poljopriveda unistena..itd, na nivou cijele BiH se moze osmisliti plan prizvodnje kvalitetnog i cistog (organskog) mlijeka i mlijecnih proizvoda tako da zadovolji potrebe cijele zemlje, i da zaposli ljude... Nepotrebno je uvoziti bilo sto kada zemlja moze biti samodostatna i sve proizvesti sama!
Samo ako je od ciste zene
Uvoze toliko mlijeko a u nas pun parlament krava
@franz Nisu to krave,to su volovi.
@franz! Hoces da kazes da treba jos da ih podojimo?
izvoz mlijeka u Hrvatsku nula litara.
izvoz 49,3 milona uvoz 26 milona pa računaj
@SOCIAJLISTA pročitaj piše velikim slovima BiH NE MOŽE IZVOZITI MLIJEKO U HRVATSKU, ima dovoljno u Konzumu.
uvoz duplo veći od izvoza.. ne valjaju nam nešto krave izgleda :)
Male MEME u krava.
kako lupaš znaš li čitati
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
Da ne citam sta je tacno povecala UVOZ ili IZVOZ.
I jedno i drugo
Izvoz mlijeka i pavlake a uvoz sira.Haos sto sir volimo uvoziti, izgleda nema dobrog kod nas
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
očekujem štrajk i blokadu cesta od strane krava muzara, koja traže svoja radnička prava
KAKO OČEKUJEŠ KADA JE SVE PROŠLO SRBINE IMA TE VI PROBELAM SVOJIH .DODIK VAM OŠTETI ZDRAVSTVO ZA 23.000.000 KM
i objasni zašto štrajk da li želite da zaustavimo UVOZ , pa da se onda samo prodaje na domaće, tržištu inormalno ide reciprotitet da će i oni nama zabraniti IZVOZ i samim tim ostašmo da vretimo između sebe i kada nestane love prelazimo ra ROBNU RAZMJENU KAO u 18 vijeku
PRIKAŽI ODGOVORE (1)