Bićo: Od sutra isplata poticaja u poljoprivredi

F
FENA
29.12.2015. u 11:31
14
9
Bićo: Od sutra isplata poticaja u poljoprivredi
14
Bićo: Od sutra isplata poticaja u poljoprivredi
Udruženje poljoprivrednika Federacije BiH (UPFBiH), Udruženje poljoprivrednika KS “Razvitak” i Udruženje proizvođača mlijeka i mesa USK ogradili su se od izjava i istupa Federalnog udruženja uzgajivača ovaca, koza i ostalih "Tor" Mostar koje je zatražilo od Vlade Federacije BiH poništavanje programa poljoprivrednih poticaja za 2015. godinu, kao i sankcioniranje federalnog ministra poljoprivrede Šemsudina Dedića.
"Ono što smo dosad vidjeli jeste da je ministar Dedić u Ministarstvo poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva unio niz pozitivnih promjena, a po našim saznanjima isplata poticaja kreće već od sutra. Kada se govori o fiktivnim zahtjevima koji su predmet policijskih i sudskih istraga, onda smo svjedoci da su poljoprivredni proizvođači vodeći na listi policijskih provjera", navodi u saopćenju za javnost predsjednik UPFBiH Nedžad Bićo.

Okretanje "radikalnim mjerama i prosvjedima", kako je dodao Bićo, ispričana je priča.

"Nastavljamo davati podršku ministru Dediću i smatramo da protesti nisu rješenje, nego da se stvari trebaju rješavati dijalogom. Najbitnije je da poticaji u poljoprivredi kreću od sutra i da se isplaćuju u kontinuitetu kako je i dogovoreno, te da proizvođači dobiju ono što im zakonom pripada", dodao je Bićo.


Komentari (9)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: