Na zvaničnoj stranici
62

BH Telecom raspisao tender: Traže konsultantske usluge u okviru analize promjene organizacije

V. K.
Foto: Shutterstock/Klix.ba
Foto: Shutterstock/Klix.ba
Kompanija BH Telecom objavila je na zvaničnoj stranici ponudu koja bi mogla ukazivati na detaljniji pristup daljem strukturiranju kompanije.
Naime, 20. maja na stranici je objavljeno obavještenje o nabavci konsultantskih usluga u okviru analize i promjene organizacije BH Telecoma.

Ponude za nabavku svi zainteresovani mogu dostaviti do 10. juna.

Nešto ranije, direktor kompanije Amel Kovačević je u intervjuu za Klix.ba govorio o određenim problemima u kompaniji koji se odnose na organizacionu strukturu.

"Neadekvatna je organizaciona struktura, što je možda izvor svih ostalih problema. Ušli smo u ozbiljnu analizu organizacione strukture i blizu smo rješenja koja će nam pomoći da se približimo tržištu te da unaprijedimo procese koji su bili iscjepkani, neučinkoviti i samim tim nisu postigli željene rezultate. Dakle, postoje ozbiljni izazovi, ali postoji i ozbiljno opredjeljenje Nadzornog odbora i uprave da se suočimo sa svim tim izazovima, da za njih pronađemo sistemska rješenja. Optimisti smo da ćemo ovu korporaciju dovesti do zasluženog uspjeha, tj. da bude održiva i profitabilna te da bude pokretač bh. društva kada je u pitanju, ne samo telekomunikaciona industrija, već i razvoj i digitalna transformacija", rekao je Kovačević.

Ponovio je kako BH Telecom treba reorganizaciju.

"Naša nova vizija jeste da budemo vodeći digitalni integrator bh. društva. Da bismo to bili, treba nam nova strategija, nova kultura, nova organizacija, trebamo se reorganizovati", poručio je.

Kada je riječ o ostalim odlukama koje se tiču BH Telecom, treba podsjetiti kako je Vlada FBiH na sjednici održanoj 14. maja dala saglasnost za imenovanje novih članova u Nadzorni odbor BH Telecoma.

Prema tome, Vlada FBiH je imenovala članove Nadzornog odbora dioničkog društva BH Telecom Sarajevo na period do četiri godine u sastavu Sedad Avdić, Samir Čorbo, Ela Halilhodžić, Alma Ustavdić, Faruk Hadžić, Zoran Marijanović i Hasan Hasić.