Privreda
0

BH Telecom objavio konkurs za dodjelu donacija

Klix.ba
Nastavljajući dobru društveno odgovornu praksu, kompanija BH Telecom je i ove godine objavila konkurs za dodjelu donacija pravnim subjektima. Konkurs je objavljen 20. juna ove godine i ostaje otvoren 21. dan od dana objavljivanja. Na ovaj način će BH Telecom u 2013. godini donirati novčana sredstva u iznosu od oko 1,3 miliona KM.

Donacije su namijenjene pravnim licima za finansiranje programa, projekata ili aktivnosti na području Federacije BiH i/li Bosne i Hercegovine iz oblasti sporta, kulture, socijalne pomoći i humanitarnog djelovanja.

Pravo učešća za dodjelu donacije imaju sva pravna lica koja ispunjavaju uslove definirane Pravilnikom za dodjelu donacija u BH Telecomu, odnosno pravna lica registrovana na području Federacije BiH i/ili Bosne i Hercegovine koja dostave popunjen obrazac Prijave za dodjelu donacije sa svim potrebnim dokumentima. Kvalifikacija i ocjena prispjelih prijava za odabir i dodjelu donacija vršit će se na osnovu slijedećih kriterija: originalnost programa ili projekta, dobrobit za društvenu zajednicu i ispunjenje općih uslova za dodjelu donacija.

Zahtjev za dodjelu donacija podnosi se na obrascu "Prijava za dodjelu donacija" koji se može preuzeti na protokolu u sjedištu BH Telecoma, protokolima regionalnih direkcija ili sa web stranice kompanije, a uz koji se obavezno prilaže tražena dokumentacija. Nakon provedene procedure, konačan spisak dobitnika donacija, namjena donacije kao i dodijeljeni iznos bit će objavljen u Službenim novinama Federacije BiH i na web stranici BH Telecoma.

Kompanija BH Telecom godišnje donira novčana sredstva u visini od 1% dobiti ostvarene u prethodnoj poslovnoj godini, a sredstva su namjenjena za realizaciju brojnih društveno značajnih projekata. Tako je u 2012. godini donirano 1,34 miliona KM koja su raspoređena na više od 800 pravnih subjekata, a čime se BH Telecom dokazao kao jedna od društveno najodgovornijih kompanija u BiH koja svojim djelovanjem i rezultatima doprinosi razvoju bosanskohercegovačkog društva u cjelini.