|

BH Telecom dodijelio 55 stipendija za najbolje studente iz FBiH

BH Telecom dodijelio 55 stipendija za najbolje studente iz FBiH
0
Piše: N. J.
27.11.2013. u 12:31
47
komentara
0

dijeljenja
1/11 Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba
2/11 Generalni direktor BH Telecoma Nedžad Rešidbegović (Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba)
3/11 Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba
4/11 Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba
5/11 Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba
6/11 Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba
7/11 Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba
8/11 Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba
9/11 Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba
10/11 Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba
11/11 Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba
U BH Telecomu je danas održana svečanost u povodu potpisivanja ugovora o stipendiranju sa 55 studenata sa visokoškolskih ustanova iz Federacije BiH.
Stipendisti su odabrani putem javnog konkursa objavljenog u septembru ove godine, a od pristiglih 125 aplikacija studenata iz cijele BiH odabrano je njih 55 koji će biti stipendisti ove kompanije. Oni će do završetka svog visokoškolskog obrazovanja primati mjesečne stipendije u iznosu 200 KM.

Kako je istaknuto na konferenciji za medije upriličenoj ovim povodom, najviše je stipendista sa Elektrotehničkog fakulteta (29), a svi koji su dobili stipendije imat će mogućnost obavljanja prakse u kompaniji, odnosno po završetku studija postati dio kolektiva ove uspješne kompanije koju je portal Posao.ba ocijenio Najpoželjnijim poslodavcem u BiH.

"Mi smo na ovaj način dosad angažovali više od 300 ljudi, a sada se i vama pruža prilika da budete među mladim ljudima koji će naslijediti i nastaviti razvijati ono što smo mi dosad stvorili. Imate priliku da kroz rad u našoj kompaniji konstantno učite i stičete nova znanja u oblasti za koju se sada školujete, a upravo je kriterij pri odabiru vas kao stipendista bio taj što ste vi kao mladi i najbolji kadrovi potrebni našim organizacionim jedinicama", rekao je generalni direktor BH Telecoma Nedžad Rešidbegović.

Među dobitnicima stipendije je i najbolja studentica Elektrotehničkog fakulteta u Sarajevu (smjer računari i informatika) Ediba Žugor, koja je u svom obraćanju istakla da će se truditi da ispuni svoje obaveze iz ugovora i ujedno se zahvalila kompaniji BH Telecom, koja kontinuirano stipendira studente i ulaže u obrazovanje mladih.

Na svečanosti je istaknuto kako se osim dodjele stipendija društvena odgovornost BH Telecoma ogleda i kroz proram obavljanja praktičnog rada (studentska, odnosno ferijalna praksa) za učenike i studente koji imaju definisanu obavezu obavljanja praktičnog rada u nastavnom planu obrazovnih institucija kojima pripadaju. Od 2006. do danas kroz taj proces prošla su 1.104 studenata i učenika u svim organizacionim jedinicama BH Telecoma.
Prijavi grešku


Komentari (47)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...