Komentari (18)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Mog'o bi se na ovaj aj-ti uves' kakav porez, ima tu para kad tako raste
Realno stanje je da sa IT fakulteta ne izlaze radno spremne osobe (cast izuzetcima). Najveci dio odgovornosti za to nosi program koji ne nudi dovoljno prakse (a iskustvo je "zlata vrijedno" u ITu). Drugi dio odgovornosti je na studentima koji imaju vremena/mogucnosti smostalno raditi projekte i uciti - medjutim to ne cine te radi toga teze dolaze do (placenijeg) posla.
Naravno, studenti moraju raditi sa strane da bi nesto znali, ali nitko ne razumije to sto mora poloziti 6 matematika sa usmenim ispitima, nekakvi predmeti sa pun k teorijom i tak, moras se posvetit faxu max. ako mislis u roku i onda ostane malo vremena sa strane da programiras.
@BitLordz razumjem sta govoris ali opet mislim da ima prostora za samostalan rad. Ja radim u ITu 10ak godina od kada sam zavrsio faks. Znam da sam mogao puno vise nauciti/napredovati dok sam studirao ali ne vidis to u tom trenutku. Tako da vjerujem kako i sada studenti mogu uhvatiti vremena za samostalne projekte.
Vise me zanima ko je djevojka na 5. slici prva s lijeve strane nego sto ovi ublehasi pametuju jer IT je dozivio ekspanziju svugdje a ne samo u BiH.... :)
Ja samo znam jedno, IT sektor u BIH je velika ubleha, i sve sto vrijedi odavnooooooo je otislo vani
@MIGRANTIsuZLOveliko reće lik kome je nick na nivou debila konjušara. Pravo ti vjerujemo!
@mahfuz MRTVE TI EBEM NA BARAMA FRISKO UKOPANE
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
Pricao dam vam pricu prije dvije sedmice, ako se sjecate, kad je mom komsiji Boži prekipilo i kad je poceo raditi u IT sektoru... dosao kod mene kaze 'jare poceo sam raditi u it sektoru, odustao sam od njive, 12 krmadi, kokoski, šume( tudja, nije bitno), i samo ženi i djeci govorim ''aj ti, aj ti''. Moj komso Bozo, megacar.
znači uzgaja android piliće i svinje