{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


BH-Gas potpisao novi sporazum sa Trans-jadranskim gasovodom

F
8.4.2014. u 13:35
2
10
BH-Gas potpisao novi sporazum sa Trans-jadranskim gasovodom
2
BH-Gas potpisao novi sporazum sa Trans-jadranskim gasovodom
Trans-jadranski gasovod iz Švicarske u ponedjeljak je potpisao Sporazum o produženju pisma razumijevanja i saradnje s kompanijom BH-Gas d.o.o. Sarajevo.
Iz BH-Gasa podsjećaju da je Bosna i Hercegovina od 2009. uključena u regionalni projekt Jadransko-jonskog gasovoda (Hrvatska, Crna Gora, Albanija i Bosna i Hercegovina) kojim bi bilo osigurano dodatno snabdijevanje gasom iz Azerbejdžana.

Ističu da je delegacija BH-Gasa prošle sedmice posjetila hrvatsku kompaniju Plinacro d.o.o. Zagreb gdje su razgovarali o usklađivanju dinamike na projektima povezivanja dva gasovoda: Slavonski Brod - Bosanski Brod - Zenica i Jadransko-jonskog gasovoda.

Oba projekta su od velikog značaja jer bi tako Bosna i Hercegovina ostvarila snabdijevanje gasom iz više pravaca, a ujedno pribavljala korist od tranzitnih taksi koje bi utjecale na povoljnije cijene gasa krajnjim korisnicima.

Trans-jadranski gasovod (TAP) je projekt povezivanja izvora prirodnog gasa iz regija Kaspijskog mora (Azerbejdžan) za potrebe tržišta zapadne Evrope, a Jadransko-jonskim gasovodom za tržište jugoistočne Evrope, saopćeno je iz BH-Gasa.

Sporazum o razumijevanju i saradnji s BH-Gasom potpisan je na inicijativu TAP-a i vrijedi do 2017. godine.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Koristite li knjigu žalbe ako niste zadovoljni uslugom u prodajnom objektu?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: