Privreda
46

Besplatna kafa dobrodošlice bh. dijaspori na graničnim prijelazima

Nakon što je pokrenut početkom maja na web-stranici <a href="http://dijasporacard.com/">www.dijasporacard.com</a>, DijasporaCard projekt okupio je nešto više od 30 kompanija u BiH koje se na ovaj način žele pozicionirati kao poslovni subjekti i raditi sa bh. dijasporom.

Članstvo u klubu do sada ostvarilo je nešto više od 300 pripadnika dijaspore koji su na ovaj način osigurali kupovinu sa popustima, ali i brojne druge pogodnosti. Cilj DijasporaCard projekta jeste osigurati na jednom mjestu ponudu za bh. dijasporu pod povoljnijim uslovima kupovine, pa tako vlasnici DijasporaCard kartica, u BiH mogu kupovati sa popustima na robe i usluge od 5 do 60 posto neograničen broj puta tokom godine. Ovog ljeta, od 24. jula bh. dijasporu će na graničnim prijelazima Bosanski Brod, Orašje, Novi Grad, Bosanska Gradiška, te Doljani dočekati i nova ugodna iznenađenja.

DijasporaCard, IZImobi, Petrol i Fabrika duhana Sarajevo ovog će ljeta bh. dijaspori zaželjeti među prvima toplu dobrodošlicu i ugodan boravak u svojoj zemlji, te ih informirati o mogućnostima ušteda tokom boravka u zemlji. Pripadnicima bh. dijaspore kao znak dobrodošlice bit će podijeljeni i vaučeri za besplatnu kafu na Petrol benzinskim pumpama.

DijasporaCard projekat sa svojim partnerima IZImobil i Petrol benzinskim stanicama, kreirao je ponudu koja će im omogućiti ugodniji boravak, ali i značajne uštede prilikom boravka u zemlji. Tako će se na svih 37 benzinskih stanica Petrola članovi bh. dijaspore moći kupiti paket IZImobil+DijasporaCard paket koji sadrži telefon, IZImobil start paket, te DijasporaCard Classic karticu. Korištenjem IZImobil paketa prilikom boravka u BiH članovi bh. dijaspore uštedjet će čak do 90 posto na troškovima mobilne telefonije, odnosno roaminga.

Dobrodošlicu našim građanima koji žive u inozemstvu, kroz korisne informacije o uslugama i proizvodima pružit će i Intesa Sanapaolo Banka BiH. Na svim graničnim prijelazima bit će podijeljeni reklamni leci Intesa Sanpaolo Banke BiH sa uputama o mogućnostima zamjene stranih valuta u KM, podizanju gotovine na bankomatima, uslovima štednje, uslugama mobilnog i internet bankarstva i drugo.