Bergstrom i Duffy u posjeti Hercegovini: Uspješne priče koje šalju pozitivnu poruku

Bergstrom i Duffy u posjeti Hercegovini: Uspješne priče koje šalju pozitivnu poruku
82
Piše: R. D.
31.5.2019. u 09:18
5
komentara
82

dijeljenja
1/6 Foto: R. D./Klix.ba
2/6 Foto: R. D./Klix.ba
3/6 Foto: R. D./Klix.ba
4/6 Foto: R. D./Klix.ba
5/6 Foto: R. D./Klix.ba
6/6 Foto: R. D./Klix.ba
Direktorica saradnje pri Ambasadi Švedske Marie Bergstrom i šef Misije USAID-a u Bosni i Hercegovini Peter Duffy dva dana su proveli u radnoj posjeti poljoprivrednim proizvođačima u Hercegovini.
Bila je ovo jedinstvena prilika da se sagledaju rezultati zajedničkog projekta Vlade Švedske i USAID-a pod nazivom "Projekt razvoja tržišne poljoprivrede" (FARMA II).

Šef Projekta USAID/Sweden FARMA II Bill Mays je predstavio rezultate rada kroz podršku u sektoru medicinskog i aromatičnog bilja prilikom posjete kompaniji "Lj-Bilje" i sektoru pčelarstva prilikom susreta s pčelarima u udruženju "Kadulja" u Ljubinju. U selu Letka kod Tomislavgrada domaćin Leon Kutleša iz udruge "LAG" predstavio je jedinstveni program povezivanja i uključivanja mladih u pčelarstvo.

Bergstrom i Duffy su imali priliku razgovarati s Patricijom, Ivom, Kristinom, Petrom i Marijom, učesnicama programa prakse koja se realizuje u tomislavgradskoj udruzi pčelara.

Konačno, s direktorom "Eko sir Puđa" Tomislavom Puđom su razgovarali o postignutim rezultatima u proizvodnji sira u ovoj kompaniji, potencijalu koji livanjski kraj ima te napretku ka većem prisustvu bosanskohercegovačkih proizvoda na tržištu Evropske unije.

Predstavnici kompanija i udruženja "Lj-Bilje", "Kadulja", "LAG" i "Eko sir Puđa" su izrazili zahvalnost za realiziranu podršku kroz USAID/Sweden FARMA II projekt.
Prijavi grešku


Komentari (5)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...