Komentari (74)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
to i jest realna cijena :)
Nafta u svijetu pojeftinila 56%, kod nas 0.5 KM po l.
što ti dođe da je pojeftinila oko 40% ili malo manje, jer dobar do cijene je fiksan, da je dobiju džaba cijena bi joj bila minimalno 1KM
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
Laze te barel nafte (159 lit ) kod nas kosta 302KM il oko 201$ Gdje su inspekcija za zastitu potrosaca sada?!!! Da vide malo po koim cijenama nabavljaju naftu a koim prodaju?! Zaradjivati 0,50KM i vise po litru je pljacka naroda!!!
Pa ovo je ljudi sramota, barel je 158 litara, podijelite sa 45 dolara dobit ce te 0,28 $, odnosno 0,46 KM, a nasi Oligarsi prodaju po 1.91 KM!!!!! Pa za odrobijati nekoga..Milione trenutno zaradjuju privatnici a i drzava na racun napacenog naroda.
svaki dan cijena nafte pada,a kod nas spuste svakih 20 dana po 0,05KM
Ko god ima veci prostor poput podruma, ili skladista treba pokupovati velike kolicine goriva nece jos dugo cijene biti ovakve to je sigurno!
Bile bi i sad 2.45. da rus nije konkurenciju napravio....
Lako ćemo mi za naftu,dok imamo ovakve šeike http://i.imgur.com/30xZwmN.jpg
Vidjećete kad poskupi na 50$ da će podići cijene kod nas! Pljačkaši već opljačkanog naroda!
kako je krwnulo skoro ce se dijelit dzba samo poneses kante i zafati
Kad skontam kolko su nas godina pljackali mogo sam komotno novu x5 vozat i zalihe goriva u podrumu imat. Stoka!
Na svjetskom tržištu nema veće potražnje za naftom, što znači da je cijena bila vještačka i uzimali su nas lopatom, decenijama, kao što se sada radi sa ciigaretama. Gdje je tu liberalni kapitalizam, ha ha haaa.
Nominalno cijena barela jeste 45 $, ali i dolar je opao od 2009-te zbog inflacije. Realno, kada bi gledali vrijednost dolara iz 2009-te i poredili sa ovom cijenom nafte sada, dobili bi da je nafta mnogo jeftinija nego ona iz 2009-te. Stoga ove usporedbe 2009-2015 su nerealne
Opet klix gasi komentare heh,kad pocne demokratija po africi i bliskom istoku bice otvoreni..
Mozda me oci varaju ali mi se cinilo kao da su neke pumpe digle cijenu sa 1.91 na 1.96 u zadnjih par dana... nadam se da se varam
a kod nas cijena na pumpama isto da je 145$
Narode. Informisite se. Nafta koja danas kosta 45 $ je za isporuku u decembru 2015. godine!!!!! Danas placas naftu koja je "kupljena" prije 11 mjeseci!
ovo je garant neki pumpadzija dok mi je slozio -1 i ovako se razumije u cijene,a kad cijena raste onda oni taj isti dan kupuju i dizu cijene...
MOJ MEHO IMA NAKOG JARANA KAMIONDŽIJU,KUPUJE 1 LITRU DIZELA OD NJEGA ZA 1,20 MARAKA