Komentari (135)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Zašto onda svi trče u federaciju da rade
Brkaš to sa činjenicom da se u federaciji nalazi većina zajedničkih institucija.
Gledajte Međugorje, plate najniže tamo, a privredna aktivnoj među većima u BiH. Upravo preko Međugorja hiljade Bošnjaka traži posao u Hercegovini i Dalmaciji, naravno rade na crno, čak je i slobodnadalmacija o tome pisala https://slobodnadalmacija.hr/vijesti/hrvatska/crna-burza-rada-fali-vam-radnika-armija-bosanaca-trazi-posao-u-dalmaciji-129532
PRIKAŽI ODGOVORE (4)
Hahaha prosijecna plata uhljebi i politicari 2000-8000KM ostali gradjani 300-700.
Znam da u kantonima u kojim dominiraju privatnici, radnicima se daje zakonski minimalac, a ostatak na ruke. Statistike plata u BiH su za smeće jer siva i crna ekonomija čine 20% BDP-a. Gledajte koji kantoni imaju najveću privrednu aktivnost i tamo su plate realno najviše, ali i rad na crno, te iplate minimalaca.
@Tojetakarta Uvijek je bilo na ruke i bice. Barem u bransi u kojoj sam radio uvijek je bilo 700KM na banku, pa onda 50 za prevoz, koverta sa 300KM i jos jedna koverta na ostvareni promet 200KM. U pitanju je Sa kanton. Ima jos bruka raje koja dobija na ruke.
Ako je tako,evo vracam se odmah iz Njemacke..
Na osnovu cega prosjek 940 km. Privatni sektor prodjecna plata 600KM. Nemoj mi ove drzavne prosjeke sa 20 dana godisnjeg.
cestitke...balije spavaju...
Jebes Bakire ovce svoje i ne vadis
Jaki plata i tamo i vamo sirotinjo.
ne bi me cudilo i da prestignu.. ovi levati veze nemaju
Što prije mijenanjati propise o porezui i doprinosima u Feraciji. Ljudi zvanično imaju platu od 400 stoje a primaju 1.500 KM. Gdje to ima?
Pređeš u tzv PC i odmah ti postane jasno da imaju dvaput veću platu 😂😂😜😜😜😜😜
HHhhahahhahaahahhaa koja istina :D Medjed urucuje postu u RSu 😂😂😂😂
Isto sam napisao jucer u komentaru...jesam li ja sad neki "ekonomski analiticar"? 🤣🤣🤣
A GDJE JE VIŠE NA RUKE ?
Jedina efektivna politika koja se moze voditi u BiH jeste fiskalna politika. Porezna uprava je slabo organizovana i ima nejednak tretman poreskih obveznika, mnogo je tu nelogicnosti. Finansijska policija je stranacka policija.
U Federaciji ima više firmi i radnika koji rade kod privatnika na minimalnu prijavu, a ostalo na ruke. U RS je skoro sva privreda sahranjena, tako da šljakeri manje kvare prosjek plata onima sa državne sise
Nikad u šumskoj neće biti bolji standard!I ako im nekad bude bolje oni će krenuti u neki novi rat.E sad pošto ne mogu ni protiv koga(provjerene kukavice ) oni bi se sami međusobno porokali.To je naučilo gladovat' i smrdit'...
Nama je dobro kad imamo rakije, slanine i belog luka. A vama nije nikad dobro i uvjek se zalite. 😏
Govorim ja stalno, RS ima puuno bolje zakone! Dok RS donese 5 zakona u FBiH 1 zakon i to jedva