{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Amer Bukvić dobitnik prestižnog priznanja za unapređenje islamske ekonomije

27.10.2015. u 11:30
248
53
Amer Bukvić dobitnik prestižnog priznanja za unapređenje islamske ekonomije
248
Amer Bukvić dobitnik prestižnog priznanja za unapređenje islamske ekonomije
Amer Bukvić, generalni direktor BBI banke, dobitnik je prestižne svjetske nagrade "The Jewels of Muslim World Award 2015" za unapređenje islamskih finansija i ekonomije.
Priznanje se dodjeljuje istaknutim pojedincima koji su radom u svojoj oblasti djelovanja doprinijeli razvoju društva. Priznanje Bukviću uručeno je na svečanoj ceremoniji organiziranoj u Kuala Lumpuru 27. oktobra 2015. godine.

"Ovu prestižnu nagradu Organizacije islamske kooperacije (OIC) dodjeljuje OIC Today Magazine u nastojanju da se istakne odličnost, inovativnost i ostvarenja pojedinaca u cilju ekonomskog unapređenja u svijetu."The Jewels of Muslim World Award" je nagrada koja simbolizira pokretače i aktere koji su ojačali ekonomiju zahvaljujući svom talentu i na ovaj način želimo im dati podršku u njihovim naporima. Priznanje je značajno utoliko što daje inspiraciju mlađim generacijama da unaprijede sliku muslimana širom svijeta, kao produktivnih i sposobnih sudionika svjetske ekonomije", stoji, između ostalog, u obrazloženju nagrade.

Komisija za izbor najistaknutijih pojedinaca u svijetu prilikom izbora rukovodila se uspjesima u relevatnom polju industrije kao i značajnom doprinosu u razvoju društva. Ovogodišnji dobitnici nagrada, ukupno njih deset, dolaze iz različitih dijelova svijeta, a direktor BBI banke Amer Bukvić jedini je dobitnik iz Jugoistočne Evrope.Ranije su "The Jewels of Muslim World Award" između ostalih dobili dr. Ahmad Mohamed Ali, predsjednik Islamske razvojne banke (IDB), prof. Ekmeleddin Ihsanoglu, bivši generalni sekretar Organizacije islamske kooperacije (OIC), Muhammad Ali, legendarni američki bokser, saudijski princ Al Waleed bin Talal Al Saud, osnivač "Alwaleed Philanthropies", fondacije za pomoći ljudima širom svijeta i osnaživanje žena.

Dodjela nagrada organizirana je na 6. "Muslim World Biz 2015", vodećoj poslovnoj konferenciji i jednom od najvećih svjetskih trgovačkih sajmova u svijetu čiji organizator je OIC International Business Centre. OIC International Business Centre je pokrenut 2003. godine s ciljem promoviranja trgovine među 56 članica Organizacije islamske kooperacije (OIC) a kako bih se podstakao rast ekonomije i poboljšao životni standard u muslimanskim zemljama.

U radu četverodnevne konferencije učestvuju predsjednici država, ministri, lideri iz različitih industrijskih djelatnosti i poduzetnici iz 40 zemalja svijeta. Direktor BBI banke tokom Konferencije učestvovao je kao jedan od ključnih panelista govoreći o značaju i ulozi inovacija u postizanju izvrsnosti.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Koristite li knjigu žalbe ako niste zadovoljni uslugom u prodajnom objektu?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: