Komentari (86)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Ma na kom novom pocetku? Pa jedan od bivsih direktora "Aluminija" Mijo Brajkovic dva put je isao u mirovinu i dva puta od ove drzave uzimao otpremnine od 200.000 KM. Zasto nije podnesena krivicna prijava za ovaj kriminal?
jel ovo potplačeni članak da se kaže kako se otvaraju radna mjesta?
opet ce rudari iz zenice i tuzle da crkavaju u rudnicima da se moze hdz-u isplatiti harac u obliku jeftine struje za aluminij. aluminij finansira zapadnu hercegovinu na ledjima rudara iz bosne. zivjela sda
Jedino rješenje je hitno razdruživanje od Hrvata...
@Stjepan III. Sad treba EP BiH uci u koncern sa Aluminijem i da aluminij ulaze u EP BIH kao sto je EP BiH sa rudarima usla u koncern i ulozila milione ii milione..
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
Aluminij za vrijeme Juge i prije rata je bila ponos i dika citave BiH - pola Mostara je od njega zivio, i to dobro zivio - kad se sjetim Jule Musa i ovih sada budala, vecinom skutora, bez fakulteta koji su totalno pokrali i unistili firmu... svaka cast. Sta je god valjalo u ovoj zemlji, to je unisteno - i to ljudskom gluposti.
Ovo je POLITIČKA FIRMA !!! Sve gubitke pokriva država odnosno poreski obveznici !!! Kroz cijenu struje, raznim potporama i olakšicama !!! Ova firma je davno trebala biti predmet TUŽILAŠTVA !!!
Aluminij je gigant na staklenim nogama.
Aluminij je gigant
Ova firma je na jedan kriminalan način istjerala sve radnike Bošnjačke i Srpske nacionalnosti... Apsolutni primitivizam!
HDZ hinjski izmuze Federaciju dok nase bosnjacke politicke jade se medjusobno svadjaju ! Nije ni cudo sto smo mi bosanci glavni likovi u svakom vicu !
Firma koja ima vise od 800 radnika Hrvata, sve Bosnjake i Srbe su istjerali. Kompletno rukovodstvo su Hrvati, iako Vlada Federacije BiH ima 44% vlasnistva. Firma u kojoj vlasnistvo vise od 40% ima Vlada Hrvatske, a koja nikad nije ulozila jednog Eura, samo su izvlacili novac i napravili 300 miliona BAM. Firma koja je duzna svim dobavljacima milione, da bi na kraju dosli da kupuju struju u Elektroprivredi BiH. Sve po dogovoru HDZ-SDA Dominacija :)
Znate li zasto su otjerali Reufa Bajrovica sa ministarske pozicije?? Jer je lik odmah na pocetku poslao financijsku policiju u 14 preduzeca u kojima Vlada FBiH ima ucesce. E zato ce dobiti moj glas
:))
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
Svaki napredak je dobar... samo da nije lopovluk u pitanju... ako nije, sretno....
@DjangoDjulaga haha eh sad..... :P Znas cini mi se da je lopovluk pustio duboke korijene. .. ne samo sto se tice ovoga ... nego inace..... Da ne trpam sve u isti kos ... cas izuzecima. .... ima i posebnih lopova ... haha ;-))))
@DjangoDjulaga haha uh ne upisa me... boze blesavog klixa... gledaj kad sad naknadno upise i ja uspadnem blesa... :P Uglavnom rekoh da se lopovluk vec ukorijenio duboko... i svaka cast izuzecima... da ne trpam sve lopove u isti kos... ima i onih posebnih.... ;-))))
PRIKAŽI ODGOVORE (10)
Pogoni za viši stepen prerade tog metala su realno najbolje rješenje na duže staze. De malo više priče o tome.
Iz sektora za poslove sa stanovnistvou RZB banke direktno za direktora Aluminija. Da nema ove poklon struje od Elektroprivrede ko zna sta bi bilo... No treba malo sacekati pa vidjeti ....
U ovom preduzeca ima jako puno Bošnjaka, ali samo sa tim prezimenom. Razumijemo se, hajmo dalje.
Nije Aluminij iznimka. U preduzećima i fabrikama rade gotovo isključivo Muslimani, dok u poduzećima i tvornicama rade većinom Hrvati...
Kad je tekst velik.. obicno je rezultat mali.. Ili u prevodu suplja... Kad je to sve tako perspektivmo sto ugasise te celije pa sad 7miliona da se ponovo pokrenu. ??? Volio bi da to krene, ali da ne bude sjase Kurta, uzjase Murta
80 posto ovih klix-asa su negativni, zlobni, zlomisleni, pokvareni ljudi.... sve im smeta, nista ne valja, samo vide pisu i komentarisu lose i negativno,!
Ispricana prica.....