Aluminij dobio novog direktora: Dalibora Pandžu zamijenio Ante Rezić

Aluminij dobio novog direktora: Dalibora Pandžu zamijenio Ante Rezić
12
R. D.
11.2.2020. u 13:05
10
komentara
12

dijeljenja
Aluminij dobio novog direktora: Dalibora Pandžu zamijenio Ante Rezić Foto: R. D./Klix.ba
Aluminij d.d. Mostar, nekad hercegovački gigant, a danas kompaniju u nezavidnom položaju ima novog čelnog čovjeka. Dužnosti direktora razriješen je Dalibor Pandža, a za vršioca dužnosti na period od tri mjeseca imenovan je Ante Rezić.
Kako su javili iz Aluminija, na sjednici Nadzornog odbora društva Aluminij d.d. Mostar održanoj 11. februara 2020. godine, dužnosti je razriješen dosadašnji direktor (jedini član uprave) Dražen Pandža, a na istoj sjednici za vršitelja dužnosti direktora (jedinog člana uprave) Društva imenovan je Ante Rezić iz Mostara.

Dodaju kako je Rezić, rođen 1956. godine u Mostaru, nakon osnovne i srednje škole, 1975. godine odlazi na studij elektrotehnike u Zagrebu, gdje je i diplomirao 1979. godine, a doktorirao 1995. godine. Novi direktor je od 1979. godine do 1996. godine radi u Elektrotehničkom institutu u Zagrebu, gdje se bavim naučno istraživačkim radom. Godine 1996. godine dolazi u Aluminij d.d. Mostar gdje je i sada. Također, od 1996. godine je vanjski suradnik na sadašnjem Fakultetu mašinstva, računarstva i elektrotehnike.

Kažu i kako je Ante Rezić, radnik je sa bogatim iskustvom u Aluminiju d.d. Mostar i to na funkcijama od glavnog tehnologa za elektro-uređaje, predstavnika Uprave za sistene upravljanja do direktora Sektora energetike, informatike i sistema upravljanja, sa kojeg mjesta je imenovan na dužnost vršitelja dužnosti direktora Aluminija d.d. Mostar i to na period od tri mjeseca.Dalibor Pandža, sad već bivši direktor, na rukovodećoj poziciji u ljeto 2018. godine i nakon burnih dešavanja u kompaniji naslijedio je Marija Gadžića. Pandža će ostati upamćen kao direktor u čijem mandatu je Aluminiju ugašena struja i prekinuta proizvodnja, a skoro svi od 900 radnika su dobili otkaze.
Prijavi grešku


Komentari (10)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...