{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


AC Food kupuje posljednji dio imovine Agrokomerca: Ponudili 2,4 miliona KM za tvornicu biskvita

12.1.2018. u 17:57
80
49
AC Food kupuje posljednji dio imovine Agrokomerca: Ponudili 2,4 miliona KM za tvornicu biskvita
80
AC Food kupuje posljednji dio imovine Agrokomerca: Ponudili 2,4 miliona KM za tvornicu biskvita
AC Food (Foto: Klix.ba)
U Općinskom sudu u Velikoj Kladuši danas je održana sudska prodaja posljednje trećine d.d. Agrokomerc, odnosno pogona tvornice biskvita, čokolade i kakaa, a kao pobjednik je izašla kompanija AC Food Velika Kladuša, članica AS grupacije, potvrđeno je za Klix.ba.
TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA
"AC Food je na današnjoj prodaji koju je organizirao Općinski Sud u Velikoj Kladuši proglašen za najpovoljnijeg ponuđača za Agrokomercovu tvornicu biskvita u Velikoj Kladuši sa ponuđenim iznosom od 2.406.500 KM", kazali su za Klix.ba u kompaniji AC Food.

Riječ je o tvornici u kojoj se proizvode biskviti, petit keks, kao i drugi konditorski proizvodi. AC Food je obavezan da u roku od 30 dana izvrši uplatu sredstava kada će postati konačni vlasnik."Ovim je AC Food zaokružio kupovnu jedne cjeline na lokaciji Polje prehrambene industrije Agrokomerc, u namjeri da se ovaj nekadašnji gigant bosanskohercegovačke industrije hrane ponovno stavi u funkciju razvoja Velike Kladuše, Krajine, ali i cijele prehrambene industrije Bosne i Hercegovine", istakli su iz kompanije.

Inače, imovina Agrokomerca, koja se prodaje u fazama, proteže se na ogromnom kompleksu veličine 270 dunuma u naselju Polje u Velikoj Kladuši i podijeljena je u tri cjeline.

Prvu čine tvornica stočne hrane, pržionica kafe i prodaja voća i povrća, a 28. marta 2017. godine na prodaji u Općinskom sudu u Velikoj Kladuši za 3,05 miliona KM AC Food je kupio ovu cjelinu. U junu, kompanija je preuzela i proizvodnju Agrokomercovog brenda Tops.

Drugu cjelinu predstavlja mesna industrija, hladnjače i skladišta, koju je AC Food za 4,4 miliona KM kupio 30. septembra također na sudskoj prodaji.Treću i posljednju cjelinu imovine Agrokomerca sačinjavaju tvornice za proizvodnju biskvita, čokolade i kakaa, za koju je kompanija AC Food danas ponudila 2,4 miliona KM.

Iz AC Food ranije su za Klix.ba isticali da su pogoni Agrokomerca u Velikoj Kladuši, geografski posmatrano, zapadnije od Zagreba, te da se tržište EU zbog toga nudi kao na dlanu.

Istakli su nadu da će vlasti na svim nivoima prepoznati potencijale kompanije u smislu razvoja ovog kraja, ali i razvoja cijele države.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: