{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


100 miliona eura za nastavak izgradnje koridora 5C

F
23.7.2014. u 13:44
45
58
100 miliona eura za nastavak izgradnje koridora 5C
45
100 miliona eura za nastavak izgradnje koridora 5C
Foto: Arhiv/Klix.ba
Vijeće ministara BiH prihvatilo je danas na sjednici u Sarajevu Inicijativu Ministarstva financija i trezora i imenovalo izaslanstvo za vođenje pregovora radi zaključivanje Ugovora o finansiranju između Bosne i Hercegovine i Evropske investicijske banke - Koridor 5C, dionica Počitelj - Bijača, koji povezuje Bosnu i Hercegovinu s Hrvatskom na sjeveru i jugu zemlje.
Dionica Počitelj - Bijača, duga 21,2 km, podijeljena je na tri poddionice: Kravice -Bijača, Zvirovići - Kravice i Počitelj - Zvirovići. Europska investicijska banka daje kredit za realizaciju projekta u iznosu od 100 miliona eura s alokacijom na Federaciju BiH, rokom otplate kredita od 25 godina, uključujući šest godina grejs perioda i povoljnu EURIBOR kamatu.

Ukupni projektni troškovi su procijenjeni na 202 miliona eura, od čega je EIB kredit 100 miliona eura, a ranije zaključen kredit EBRD-a 60 miliona eura.

Iznos sredstava koji nedostaje za izgradnju i nadzor nad izgradnjom, kao i za eksproprijaciju i projektiranje osigurat će se iz vlastitih sredstava, saopćeno je iz Službe za informiranje VMBiH.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Koristite li knjigu žalbe ako niste zadovoljni uslugom u prodajnom objektu?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: