Promo
17

Prijave za Sedmi "Sarajevo Unlimited" su otvorene

Sedma Sarajevo Unlimited konferencija održat će se 29. septembra 2022. godine u hotelu Holiday, u glavnom gradu Bosne i Hercegovine.

Prijave za konferenciju moguće je izvršiti putem linka.

Agenda je dostupna na zvaničnoj web stranici organizatora – www.weareunlimited.ba.

Sedmi Sarajevo Unlimited stavlja u fokus digitalizaciju kroz inovacije na gotovo svim poljima. Sjajni paneli koji će biti predstavljeni na dan konferencije su: Digitalni Izazov: Poduzetništvo, ITourism, Realizacija inovacija – uz BH TechLab platformu, Digitalizacija Društva: Tehnološke Prekretnice, Adaptacija uma kroz digitalizaciju, AGILE tehnologija, kao i Zaštita prava domaćih muzičkih autora.

Prvi put na Sarajevo Unlimitedu će se predstaviti Digitalni inovacijski habovi (DIH) iz BiH u okviru projekta EU4DigitalSME, kojeg sufinansiraju Evropska unija i Savezno ministarstvo za ekonomsku saradnju i razvoj Savezne Republike Njemačke (BMZ), s ciljem doprinosa izgradnji ekosistema za digitalizaciju, automatizaciju i inovacije u malim i srednjim preduzećima u BiH.

Kako tvrde organizatori, pored DIH-ova učesnicima će biti predstavljena i BH TechLab platforma BH Telecoma, koji je dugogodišnji partner Sarajevo Unlimited-a.

"BH TechLab ima zadatak da kontinuirano prepoznaje i pruža podršku za razvoj novih, inovativnih ideja i poslovnih modela iz smart okruženja. Jedan od ključnih ciljeva je pružiti priliku mladima da putem platforme BH TechLab ostvare različite benefite pomoću kojih će se njihove poslovne ideje razviti u uspješan biznis i pronaći put do korisnika", kažu organizatori.

Paneli, uopće, fokusirat će se na teme vezane za tehnološki, savremeno i napredno društvo, njihove potrošačke navike u digitaliziranom društvu, kao i šta budućnost korisnika u modernom dobu predstavlja za lidere kompanija, vlada, te društvenih i ekonomskih sektora.

Na koje sve sfere/oblasti ljudske djelatnosti tehnologija je imala učinka? Koliko se prilagođavamo zahtjevima tržišta? Na koji način donosioci odluka implementiraju ili mogu implementirati savremen alate, rješenja? Koliko je važno uključiti tehnologije u sve sisteme? U savremenom poslovanju, nepredvidivom tržištu, kako da start-up ili kompanija upće bilježi dobre poslovne rezultate, te ko su akteri koji mogu doprinijeti?

S druge strane, sjajni eksperti će dati odgovore i na pitanja: Da li BIH primjenjuje savremeni pristup poslovanja – AGILE, čemu će biti posvećen poseban panel, kako bi se dali odgovori na pitanje koliko je ovakav pristup potreban u korporativnom svijetu, s obzirom da je agilni menadžement kao nova paradigma razmišljanja, postavljanja procesa, i vođenja kompanija sve prisutnija u svijetu.

Digitalna transformacija zastupljena je u svim sferama ljudske djelatnosti, te će biti riječi i o tome na koji način zaštiti prava BH muzičkih autora, te staviti fokus na njih u javnom prostoru?

"Naš dugogodišnji partner, Vlada Kantona Sarajevo, daje značajan doprinos realizaciji 7. izdanja ovog Foruma, uz podršku i partnerstvo i Ministarstva privrede Kantona Sarajevo, Ministarstva saobraćaja Kantona Sarajevo, Grada Sarajeva, i Turističke zajednice Kantona Sarajevo. Ponosni smo da su naši ovogodišnji partneri i BH Telecom, Evropska unija, GIZ, Huawei, AMUS, Friedrich Neumann Foundation, Nestle, Glovo, Vijeće stranih investitora i Investicijska fondacija Impakt", dodali su organizatori.