Promo
260

Prijave u toku: Osvojite stipendiju na Internacionalnom Burch Univerzitetu

Kao prvi bh. preduzetnički univerzitet, u saradnji sa privrednim, međunarodnim, vladinim i nevladinim sektorima, Internacionalni Burch univerzitet nastoji doprinjeti rješavanju nezaposlenosti mladih kroz upotrebu savremenih obrazovnih metoda, promociju preduzetništva i liderskih vještina.

Svi studijski programi na Internacionalnom BURCH univerzitetu prate međunarodne standarde podučavanja uz korištenje savremenih tehnologija i infrastrukture, tako da svaki student do kraja može iskoristiti svoje potencijale i napraviti od sebe kandidata spremnog za tržišne izazove.

Bez obzira da li ste izabrali raditi prijemni ispit za stipendije na odsjeku za menadžment, međunarodne odnose i evropske studije, informacione tehnologije, elektrotehniku, genetiku i bioinžinjering, arhitekturu, građevinarstvo, engleski jezik i književnost, grafički dizajn i multimediju ili digitalne komunikacije i odnose sa javnošću, imate priliku sarađivati i učiti od vrhunskih domaćih i stranih profesora, te stručnjaka iz prakse.

"Kako bismo svim srednjoškolcima pružili jednake mogućnosti za studiranje na Internacionalnom Burch univerzitetu, najboljem privatnom i prvom preduzetničkom univerzitetu u Bosni i Hercegovini, i ove godine smo u saradnji sa našim vlasnicima, Stirling Education iz Velike Britanije osigurali fond za stipendiranje u iznosu od 1.000.000 KM", rekao je prof. dr. Damir Marjanović, rektor Internacionalnog BURCH univerziteta, te dodao: "Priliku za dobijanje stipendije će imati svi oni srednjoškolci koji izađu na prijemni ispit za stipendije koji će se održati 31.03.2019. godine u Sarajevu, Tuzli, Zenici i Bihaću sa početkom u 11:00 sati".

Univerzitet je aktivno uključen u obrazovanje o preduzetništvu, kreiranje novih firmi i promociju dualnog obrazovanja kroz osiguranje praksi u najuspješnijim firmama, te međunarodnim, vladinim i nevladinim organizacijama u Bosni i Hercegovini. Glavni fokus u obrazovnom ciklusu jeste priprema studenata za izazove sa kojima će se suočiti na tržištu rada, i osiguranje svih potrebnih vještina za rad u realnom sektoru.

"Zajedno sa rukovodstvom Internacionalnog Burch univerziteta razvijamo prvi preduzetnički univerzitet u Bosni i Hercegovini i regiji. Burch startup inkubator će kreirati dodatnu vrijednost na tržištu kroz kombinovanje lokalnog intelektualnog kapitala i finansijskih tržišta u Londonu. Kvalitet nastavnog procesa na univerzitetu će biti ojačan kroz dobijanje svjetski prepoznatih akreditacija iz Velike Britanije", izjavio je Timothy Donald Fisher, Globalni CEO, Stirling Educationa.

Više informacija o programima i univerzitetu možete pronaći na www.ibu.edu.ba ili na broj telefona +387 33 944 400.