{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Prezentacija Američkog koledža za menadžment i tehnologiju

S
12.3.2007. u 18:35
0
0
Prezentacija Američkog koledža za menadžment i tehnologiju
0
Prezentacija Američkog koledža za menadžment i tehnologiju
Prezentacija uglednog Američkog koledža za menadžment i tehnologiju (ACMT), koji već deset godina egzistira u Dubrovniku bit će održana u 21. marta u Hotelu "Bosnia" u Sarajevu, sa početkom u 18 sati.
Svi zainteresovani moći će dobiti potpuni uvid u mogućnosti koje pruža ovaj fakultet, koji u aprilu otvara vrata za upis nove generacije studenata.

ACMT je nastao u saradnji univerziteta Rochester Institute of Techology iz New Yorka i Ministarstva nauke, obrazovanja i sporta Republike Hrvatske i jedina je obrazovna ustanova koja nudi diplomu priznatu u Sjedinjenim Američkim Državama i Republici Hrvatskoj.

Budući da je riječ o jedinom američkom koledžu u regiji, ACMT privlači studente iz cijelog svijeta. S trenutno više od 600 upisanih studenata, ova obrazovna ustanova nastavlja razvijati svoju osnovnu prednost – primjenjivo obrazovanje za uspjeh u globalnoj ekonomiji.

Ovaj fakultet idealan je za sve koji žele razviti karijeru u oblasti menadžmenta u uslužnim djelatnostima. Nastavne metode ACMT-a potiču interakciju i aktivno sudjelovanje, uz individualan pristup prema svakom studentu. Radi se u manjim grupama sa profesorima, koji studente stimuliraju na razvijanje vlastitog mišljenja, kritičko razmišljanje i donošenje vlastitih odluka.

Stručna praksa obavezna je za sve studente. Tokom školovanja na ACMT-u studenti provedu najmanje 1600 sati radeći i primjenjujući stečena znanja. Otprilike 50 posto studenata praksu obavlja u Sjedinjenim Američkim Državama, a ostali u zemljama Evrope i regije.

Oko 80 posto onih koji završe ACMT pronađu posao u prva tri mjeseca nakon što diplomiraju, a u tome im pomažu kontakti ACMT-a u poslovnoj zajednici. Studenti ACMT-a ujedno su i studenti Rochester Institute of Techology (RIT), pa se zato mogu odlučiti studirati na RIT-u bez formalnog procesa prelaza.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Koristite li knjigu žalbe ako niste zadovoljni uslugom u prodajnom objektu?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: