Nova zapošljavanja
567

Prevent u Stocu pokreće pogon za šivenje zaštitnih odijela

Piše: E. S. H.
Prevent u Stocu pokreće pogon za šivenje zaštitnih odijela, a na početku će biti zaposleno 20 osoba iz ovog grada.

Trenutno je u toku obuka i prekvalifikacija nezaposlenih lica u saradnji sa Birom za zapošljavanje kako bi u narednom periodu počeli proizvodnju tokom koje će biti zaposleno 20 osoba.

Proizvodni pogon smješten je u već postojećoj hali u industrijskoj zoni Stoca u kojoj je prije rata bila smještena kartonaža

"Prevent će nastaviti razmatrati ovu regiju za dalje širenje poslovanja ali o konkretnim planovima i daljoj strategiji moći ćemo govoriti tek nakon što evaluiramo rezultate prve faze ove investicije u Stocu", kazali su nam iz Preventa.

Demir Mahmutćehajić, predsjednik SDP-a Stolac nam je kazao da je ovo odličan potez i da se nada da je ovo samo početak zapošljavanja.

"Nadam se sa Stjepan Bošković i HDZ neće uništiti i ovu investiciju kao sve druge. 2012. godine je na skupu HDZ-a svojim glasačima obećao da se željezara u Stocu neće otvoriti. Malo sam u strahu da će se taj projekat Preventa ostvariti jer Bošković ne želi nikakva zapošljavanja u Stocu pogotovo ako se radi o povratnicima Bošnjacima i Srbima", kazao je Mahmutćehajić.

Na kraju je kazao da bi volio da mu se dokaže suprotno i da se zaposle ljudi jer je situacija loša.Proizvodni pogon smješten je u već postojećoj hali u industrijskoj zoni Stoca u kojoj je prije rata bila smještena kartonaža