{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Prevent Travnik napravio iskorak u bh. modnoj i tekstilnoj industriji

22.10.2015. u 14:44
142
Prevent Travnik napravio iskorak u bh. modnoj i tekstilnoj industriji
142
Prevent Travnik proizvodit će odijela za poznatog proizvođača muške modne konfekcije Digel.


Tim povodom u posjeti Prevent grupaciji u BiH boravio je vlasnik kompanije Digel Jochen Digel kako bi se upoznao sa poslovnim procesima i uvjerio u visoke standarde kvalitete koje Prevent zadovoljava. Ova saradnja predstavlja iskorak bh. kompanija kada je u pitanju proizvodnja muške modne konfekcije, jer će se po prvi put proizvodi za Digel raditi u Bosni i Hercegovini.

"Prevent grupacija kontinuiranim ulaganjem u rast poslovanja širi tržište i proizvodno prodajni asortiman. Današnjim potpisivanjem ugovora sa jednom od vodećih kompanija u oblasti modne konfekcije stvorena je platforma za dugoročnu saradnju i nove projekte u segmentu mode i tekstila", izjavio je je Haris Rahman, član Uprave Prevent BH te dodao kako će kroz ovu saradnju Prevent Travnik u narednoj sezoni otvoriti blizu 150 novih radnih mjesta.Nakon potpisivanja ugovora, menadžment Grupacije predstavio je proizvodne pogone Preventa u Travniku. Tokom posjete Digel je izrazio zadovoljstvo ukupnim poslovanjem Prevent grupacije te je dogovoren nastavak saradnje i na drugim programima koje Prevent grupacija nudi kroz vertikalni sistem integracije u poslovanju.

Njemački Digel posluje od 1939. godine i drugi je najveći proizvođač muške modne konfekcije u Evropi. Dnevna proizvodnja prelazi 2.500 odijela koja se prodaju u 3.000 prodajnih objekata, a prisutni su u više od 40 zemalja širom svijeta.

"Ovo je velika prilika za Prevent Travnik, ali i kompletnu modnu industriju u BiH. Želimo pokazati da posjedujemo stručnost i kvalitet koji zadovoljava standarde najvećih u ovoj industriji", izjavio je Mensur Imširović, direktor Prevent Travnika.

Trenutno se za ovog kupca u Prevent Travniku proizvodi 400 komada odijela dnevno. U proteklom periodu uloženo je više od milion KM u kupovinu i instalaciju nove proizvodne linije što će rezultirati povećanjem ukupnih kapaciteta na 800 komada odjevnih predmeta dnevno.

Prevent Travnik posluje u okviru Prevent grupacije i proizvodi mušku i žensku modnu konfekciju za poznate kupce poput Eduard Dressler, Pierre Cardin i druga velika imena iz svijeta mode. Kontinuiranim ulaganjem u širenje proizvodnje kompanija nastavlja uspjeh kada je u pitanju rast poslovanja i jačanje bh. modne i tekstilne industrije.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Koristite li knjigu žalbe ako niste zadovoljni uslugom u prodajnom objektu?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: