250 novih radnih mjesta
0

Prevent Leather slijedi uspjeh Prevent grupacije

Sarajevo-x.com
Dennis Hanuschik
Dennis Hanuschik
Zadovoljni prošlogodišnjim rezultatima, u kompaniji Prevent Leather se spremaju da podigne poslovanju na viši nivo. Otvaranje novih radnih mjesta u tekućoj godini će doprinijeti viziji Prevent Leathera da postane najbolja kožara na svijetu, navode iz ove firme.

"Sve što radimo u Prevent Leatheru je za dobrobit kompanije, zaposlenika, Grupacije, a samim time i zajednice u kojoj poslujemo", kaže Dennis Hanuschik, direktor divizije za materijale Prevent grupacije. "Naš uspjeh je zasnovan na poznavanju međunarodnog tržišta i na stručnosti u obradi kože za automobilsku industriju".

To je omogućilo Preventu da privuče nove kupce i nove projekte, kao što je Audi i novi program za Volkswagen Touareg. Ova nova partnerstva rezultirala su duplo većom potrebom u proizvodnji što je direktno uticalo na otvaranje više od 250 novih radnih mjesta. Prevent je izuzetno ponosan na ova ostvarenja.
Primjena visokih standarda u proizvodnji

Historija Visokog je obilježena obradom kože i proizvodima od kože. Danas Preventova fabrika kože je opremljena sa vrhunskom tehnologijom i svrstava Prevent Leather među najmodernije kožare u svijetu. Poslujući u okviru zakonskih propisa i standarda u industriji, procedure koje se primjenjuju u proizvodnji su bez rizika za zaposlene i okolinu. Njegujući partnerstvo sa Volkswagenom, Preventovi proizvodi su izrađeni na najvišem nivou standarda koji se primjenjuju u automobilskoj industriji.
Odgovor na pitanje odlaganja otpada

Pitanje odlaganja otpada životinjskog porijekla je veoma značajno u Bosni i Hercegovini. Odgovarajuća ovlaštena kompanija za odlaganje otpada se brine za Preventov otpad, ali Prevent je sprema za dodatni iskorak. “Pokrenuli smo projekat zbrinjavanja otpada kako bi poboljšali uslove življenja u našoj zajednici”, naglašava Hanuschik. “Godinama istražujemo projekat spalionice koju namjeravamo izgraditi unutar našeg prostora. Konsultovali smo se sa velikim brojem stranih i domaćih stručnjaka, te želimo to komunicirati i našim susjedima”, kaže Hanuschik.

Posvećeni Bosni i Hercegovini

Prevent je započeo svoje poslovanje u Bosni i Hercegovini sa 50 zaposlenika u kožari 1999. godine. Od tada, Prevent je kreirao skoro 4.000 radnih mjesta u proizvodnim pogonima u Goraždu, Visokom, Jelahu i Zenici. Prošle godine, Prevent je bio vodeći bh. izvoznik i rijetki poslodavac koji je otvarao nova radna mjesta, te zaposlio više od 1.000 ljudi.

“Prevent je posvećen razvoju Bosne i Hercegovine”, naglašava Hanuschik. “Bez obzira na činjenicu da je Prevent multinacionalna kompanija, te da globalno tržište utiče na poslovnu strategiju, mi smo u BiH da bi ostali”.