{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Prevent lider u automobilskoj industriji BiH

S
3.4.2011. u 16:46
0
7
Prevent lider u automobilskoj industriji BiH
0
Prevent lider u automobilskoj industriji BiH
Lider u automobilskoj industriji Bosne i Hercegovine, Prevent bio je jedan od izlagača na trodnevnom Auto-moto sajmu u Tuzli koji se završava danas.
Kroz javni nastup i lične kontakte produbljeno je razumijevanje za aktivnosti i poslovnu politiku Preventa. Vodeći bh. izvoznik je ovom prilikom predstavio i svoje proizvode što uključuje presvlake za automobilska sjedišta, koja se izrađuju u proizvodnim pogonima u Visokom, Zenici i Goraždu, te kočione diskove koji se izrađuju u Jelahu. Prevent svoje poslovanje zasniva na strateškom partnerstvu sa Volkswagenom, vodećim evropskim proizvođačem automobila.

Primjer uspješnog poslovanja


Govoreći u ime Prevent grupacije u Bosni i Hercegovini, direktor FAD Jelaha Čazim Hamzić je predstavio sve firme članice, njihove proizvodne aktivnosti, zastupljenost Grupacije na globalnom tržištu kao i viziju koja stoji iza uspjeha Preventa. ''Osnovni cilj našeg poslovanja jeste kvalitet proizvoda uz brigu za uposlenike i okoliš, te daljnji razvoj Grupacije u smjeru integratora kompletnog sjedišta za automobile'', istakao je Hamzić. ''Ovakav pristup poslovanju omogućio je Preventu da u ovoj godini dobije nove projekte i proširi spektar poslovanja, a samim tim i kreira nove poslove. U prošloj godini smo otvorili preko 1.000 novih radnih mjesta i dobili priznanje za društvenu odgovornost“, dodao je Hamzić.

Mogućnosti razvoja bh. ekonomije

Načelnik općine Tuzla Jasmin Imamović izrazio je zadovoljstvo da u Bosni i Hercegovini postoje firme poput Preventa, a činjenicu da Prevent Leather dnevno preradi preko 2.000 sirovih koža istakao kao mogućnost otvaranja prateće industrije u Bosni i Hercegovini. Tu je posebno izdvojio izgradnju lokalnih farmi za proizvodnju i preradu mlijeka, mesa i kože.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Kupio/la bih električni automobil:
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: