Komentari (104)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
PREVENT jaci od kompletene RS ;) :):)
@TurcinRomkinjaSrbin jos sad ako uvede i Krempite..biti ce jaci za 10% :) :)
@TurcinRomkinjaSrbin A jos jednu str radnju i jaci je od pola Evrope.
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
Radnici zeničkog pogona ``Preventa`` danas prijepodne su obustavili proizvodnju i izašli u dvorište svoje kompanije u zeničkom naselju Lukovo Polje. Radnici se žale na norme koje ne mogu ispuniti, a time i plaće koje su za puno radno vrijeme manje od minimalca. Posebno su nezadovoljni jednomjesečnim i kratkoročnim ugovorima, kojima ih poslodavac drži više godina, a ako se pobune, dobijaju otkaze dok na njihova radna mjesta dolaze drugi.
uslovi k'o u securitasu
Perven je cudo plate male ali posla preko glave!!!
i to ti je kapak!Presvlake za siceve, plastika za retrovizore, poklopci za sipanje goriva i druga bizuterija.Eeee, nekad se Golf i Jetta proizvodili...Rimac je prodao svih 150 komada svog novog "Concept two", po 1,7 mil eura...To je pravac kojim treba ici i napraviti proizvodnju jeftinih elektricnih auta!
jbte ovo...ljudi po 10 sati ne smiju dici glave i 5 stoja mjesecno .. a satro bmw ovo ono
@sae540 u BMW se radi 7.5 sati od toga se ima pauza od 30min, svaka dva sata je pauza 10min. Rucak je 1€, satnica je od 17€ pa na dalje, sindikat ti je za ledjima, mozes bit bolestan, imas 13. Platu bonus od poslovanja, 700€ za godisnji i 500€ pred nobu godinu. Prekovremeno 50%, (subota30%, nedelja 50% ovo se tesko omakne), nocna smjena 30%..
@sae540 U Münchenu-17-30 eur po satu, 15 .12-10. 01 placeni odmor, za Uskrs 10 dana placeno, u 8 mjesecu mjesec dana placeno, prosle godine svakom radniku 7 000 eur nagrada za dobro poslovanje!Ove godine rast prodaje tpliki da ne mogu stici narudzbe!
PRIKAŽI ODGOVORE (2)
Odlazak stanovništva poprima oblik epidemije BY BIZNISINFO ON 03/04/2018 AKTUELNO Samo Njemačka i Slovenija odobrile su prošle godine oko 25.000 iseljeničkih viza građanima Bosne i Hercegovine.
Najveca kletva u Visokom...'Da Bog u Preventu docekao penziju' :)
Imao sam priliku da radim za Prevent i rekao sam nikad vise . Bio sam jedan od sretnika sa platom vecom od 1000 KM ali sam morao da rintam dnevno i po 12/13 sati a na sluzbeni mobitel sam se morao javiti kad god zazvoni bilo to u 12 navecer ili ujutro u pet. Moj savjet ko nema nista drugo neka radi u Preventu dok nesto bolje ne nadje .
a ti bi milju i vise i da posle 8 sati lagano bez ikakve brige odšetaš kuci? e pa druze ne ide tako ni u jednoj drzavi, sto veca plata sve veca odgovornost u uvijek posao nosis sa sobom... jbga ne moze i jare i pare nikako
@dauta998 U Njemačkoj se odšeta ne nakon 8 nego nakon 7.5 sati rada kući i ne nosi se posao sa sobom.
Mozda SDA uspije u namjeri da se zarati pa nece vise niko ni pitati o platama i porijeklu imovine.
Kao sto kaze Bakir ''Otvoricemo 100 000 radnih mjesta sa platom po 200 eura''.
prevent ce dobiti nogu od VW grupacije za sva vremena
Žali bože sirotinje
Fino, bravo za Prevent :)
Nova kletva dabogda se zaposlio u prevetn. Robovi obicni koji rade za minimalac a firma posluje kobojagi a markicu ti placaj zdravsvenu i dalje...ta firma ce zatvoriti sve samo dok iskoristi radnu snagu zivi bili pa vidjeli
Najbolje je da se narod iseli za Njemacku a ne da radi 12 sati za 200 eura u Preventu.
Zali Boze ovog naroda u Visokom, sve to preko njihovih ledja. Te hemikalije smrde na kilometre i zagadjuju okolinu. Ko da svabo nije dovoljno pametan da pravi presvlake u Njemackoj, nece covjek da zagadjuje svoju drzavu heh
kakvo zagadjivanje kao da oni brinu o tome? rade ovdje zato sto im je jeftinije.