Priznanje Evropskog pokreta u BiH
0

Prevent BiH - društveno odgovorno preduzeće

FENA
Tarik Kadrispahić
Tarik Kadrispahić
Prevent u Bosni i Hercegovini je Evropski društveno odgovorni subjekt, a ovo priznanje je dobio od Evropskog pokreta u BiH jučer na Jahorini tokom obilježavanja Dana Evrope.

"Jako smo ponosni što smo dobili ovakvo priznanje. To je jedan od dokaza da se Prevent zalaže za evropske vrijednosti ne samo u poslovanju, već i u odnosu prema široj zajednici", ističe rukovodilac krojačnice Prevent Sarajevo Tarik Kadrispahić.

Dodaje kako je ova kompanija jedna od ključnih dobavljača vodećeg evropskog proizvođača automobila te se od nje zahtjeva vrhunski kvalitet u proizvodnji. Pored toga, kompanija značajnu pažnju poklanja razvoju društva kroz kontinuiranu podršku kulturi, sportu i ostalim projektima od šireg značaja.

Prevent je u protekloj godini otvorio više od hiljadu novih radnih mjesta u BiH, te uprkos teškoj ekonomsko - političkoj situaciji dokazao da može uspješno poslovati, saopćeno je iz ove kompanije.

Prevent je član Global Compact Networka, društveno-odgovorne mreže koja djeluje pri Ujedinjenim nacijama. Ovim članstvom kompanija se obavezala slati godišnji izvještaj o trendu i razvoju ključnih tačaka Globalnog sporazuma o poštivanju uposlenika, ljudskih prava, zaštite okoliša i borbe protiv korupcije.

Prošle godine Prevent je proglašen filantropom godine u izboru Fondacije Mozaik, agencije Mašta i IFC-a koji već tri godine zaredom organizuju izbor društveno-odgovornih kompanija u BiH pod motom "Dobro je biti dobar“.

Prevent kontinuirano podržava školovanje više od 900 stipendista Fondacije Hastor, te učestvuje u obnovi objekata od javnog značaja u Visokom, Goraždu i Zenici.

"Svi ovi podaci pokazuju da je Prevent zaista pozitivan primjer društveno odgovornog poslovanja“, zaključuje Kadrispahić, te dodaje da će Prevent nastaviti sa podrškom bh. ekonomiji i društvu.