{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Preduvjeti za pružanje najmodernijih usluga

F
25.3.2009. u 12:43
0
4
Preduvjeti za pružanje najmodernijih usluga
0
Preduvjeti za pružanje najmodernijih usluga
U BH Telecomu danas je svečano pušten u rad projekt Agregacijsko distribucijskog dijela mreže MAN, čijom je realizacijom ova kompanija zaokružila infrastrukturu za pružanje savremenih telekomunikacionih usluga.
Na više od 60 lokacija u BiH ovim projektom je omogućeno pružanje širokopojasnih usluga kako domaćinstvima, tako i poslovnim korisnicima. Trenutno instalirani kapacitet je dovoljan da zadovolji sve potrebe korisnika za prijenos slike, glasa i podataka, a arhitektura rješenja dozvoljava povećanje kapaciteta za buduće potrebe.

Agregacijsko distribucijski dio IP/MPLS mreže (MAN mreže) pustili su u rad generalni direktor BH Telecoma Nedžad Rešidbegović i izvršni direktor BH Linea Ibrahim Koluder.

Rešidbegović je kazao da je implementacija projekta značajnija jer se pored najmodernije svjetske tehnologije ugrađene u proizvode američkog proizvođača Cisco pokazalo da domaće kompanije imaju dovoljno znanja i resursa da zajedno s uposlenicima BH Telecoma implementiraju ovako kompleksna rješenja.

Posebno je istaknuto da masovna implementacija komercijalnih usluga kao što su brzi- širokopojasni Internet, digitalna interaktivna televizija i virtuelne privatne poslovne mreže predstavljaju samo jedan od razloga za izgradnju ove infrastrukture te se stvorile pretpostavke za ozbiljniju internatizaciju i informatizaciju društva počevši od akademskih ustanova pa do vladinog sektora.

Koluder je kazao da je u svojoj dugoj karijeri rijetko imao priliku realizovati projekt ovog obima i kompleksnosti u tako kratkom periodu.

Realizacijom projekta koji je trajao godinu dana u pet faza i čija je vrijednost oko deset miliona KM, izgrađena je mrežna platforma za podršku drugim telekomunikacionim sistema BH Telecoma i pružanje multimedijalnih usluga krajnjim korisnicima.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Koristite li knjigu žalbe ako niste zadovoljni uslugom u prodajnom objektu?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: