{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Predstavnici Turkish Airlinesa kod premijera Brankovića

S
31.7.2008. u 10:34
0
5
Predstavnici Turkish Airlinesa kod premijera Brankovića
0
Predstavnici Turkish Airlinesa kod premijera Brankovića
Postupak odabira i prihvatanja strateškog partnera za povećanje osnovnog kapitala- dokapitalizaciju B&H Airlinesa, nije komercijalnog karaktera, već je to strateško državno pitanje kojem Vlada FBiH pridaje veliki značaj, istakao je premijer Federacije BiH dr. Nedžad Branković u današnjem susretu i razgovoru sa predstavnicima Turkish Airlinesa Candanom Karlitekinom i Hamdijem Topcuom.
Predstavnici turske avio kompanije su potvrdili ranije iskazani interes za učešće u ovom procesu i danas ocijenili da, produženjem roka tendera, vide šansu da pripremom kvalitetne ponude, koja će zadovoljiti očekivanja Vlade Federacije BiH, konkurišu za strateškog partnera.

Premijer Branković je ovaj proces pojasnio, u svjetlu najnovijih poteza i nastojanja Vlade FiH na stvaranju povoljnijih uvjeta za ukupan poslovni ambijent u Federaciji Bosne i Hercegovine, što bi omogućilo i bolje korištenje postojećih potencijala u razvoju avio saobraćaja u našoj zemlji. U tom kontekstu, poseban značaj ima pokretanje regulatorne reforme na izmjeni postojećih propisa i njihovom prilagođavanju savremenim potrebama poslovanja u smislu pojednostavljivanja i ubrzanja neophodnih administativnih procedura, zatim planirane investicije u oblasti infrastrukture, te namjera Vlade FBiH da se u budućnosti obnove i osposobe za saobraćaj aerodromi u Mostaru i Tuzli.

Tokom razgovora, u kojem je sudjelovao i generalni direktor B&H Airlinesa Nudžeim Rečica, iskazano je zadovoljstvo pozitivnim trendom u razvoju ukupnih odnosa između Bosne i Hercegovine i prijateljske Turske, u okviru čega se i ponuda Turkish Airlinesa za učešće u dokapitalizaciji bh.avio prijevoznika ocjenjuje dobro došlom, javili su iz press službe Vlade FBiH.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: