|

Predstavnici najveće danske pekare posjetili Klas

Predstavnici najveće danske pekare posjetili Klas
0
F
FENA
17.11.2011. u 18:04
0
komentara
0

dijeljenja
Predstavnici najveće danske pekare posjetili Klas
Predstavnici najveće danske pekare Easyfood, specijalizirane za proizvodnju ekskluzivnih vrsta hljeba i peciva, posjetili su kompaniju Klas d.d. Sarajevo.
Nastavak je to uspješne dugogodišnje saradnje ove dvije pekare. Naime, Klas od 2003. godine preko Easyfooda u Dansku izvozi dubokozamrznute somune i krofne.

Redovna godišnja posjeta Klasu bila je prilika da rukovodstvo dviju kompanija razmijeni pozitivna iskustva i praksu u procesu proizvodnje i distribucije pekarskih proizvoda, a razgovarano je i o razvoju novih proizvoda.

"Kao i drugi veliki proizvođači, Easyfood ima razvijenu vlastitu prodajnu mrežu, putem koje u maloprodajne objekte, restorane, hotele i lance brze hrane distribuira Klasove somune i krofne. Osim na dansko, somune i krofne plasiramo na francusko tržište. Klasov somun je jedinstven, pripremljen prema tradicionalnoj bosanskoj recepturi i neodoljivog je okusa i zbog toga je veoma tražen u Danskoj", rekao je Flemming Paasch, direktor Easyfooda.

Easyfood je moderna i inovativna kompanija zahvaljujući, između ostalog, čvrstom partnerstvu s velikim evropskim pekarama koje imaju visokokvalitetne proizvode i poštuju međunarodno priznate standarde poslovanja.

"Klas ima upravo te karakteristike. Strogo se poštuju HACCP sistem, kao i ISO standardi. Higijena je na najvišem nivou, proces proizvodnje moderan i automatiziran, a kapaciteti veliki. Obišli smo dosta pekara u Evropi i Klas je, definitivno, među najboljima", istakla je Heidi Holt, menadžer kvaliteta u Easyfoodu.

Partnerstvo s danskom pekarom, koja sarađuje s velikim lancima brze hrane, kao što su američki McDonalds i francuski Quick, za Klas je značajno i korisno. Osim razmjene znanja i iskustava, Danci u BiH donose novosti iz ove branše s najrazvijenih evropskih tržišta.

"Uvijek se iznova radujemo poslovnom susretu s predstavnicima Easyfooda, jer imamo priliku iz prve ruke saznati nešto o evropskim trendovima u pekarstvu i čuti iskustva velikih evropskih pekara. Easyfood mnogo investira u svoj razvoj, inovacije, nove proizvode i koncepte, jer su na vrijeme shvatili da je to jedina formula uspjeha na zahtjevnim evropskim tržištima gdje glavnu riječ imaju probirljivi kupci i potrošači sa specifičnim zahtjevima", stav je menadžmenta Klasa, saopćeno je iz ove kompanije.
Prijavi grešku


Komentari (0)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Trenutno nema komentara na ovaj članak.