U sjedištu Svjetske banke
0

Predstavljanje BiH u Washingtonu

FENA
Bosna i Hercegovina će se večeras predstaviti predstavnicima Svjetske banke, američke administracije i akreditovanih diplomatskih misija u glavnom gradu Sjedinjenih Američkih Država tokom događaja koji će dodatno upotpuniti troje mladih bh. pijanista.

U sjedištu Svjetske banke, diplomati i finansijski stručnjaci imat će priliku da pogledaju promotivne filmove o prirodnim ljepotama Bosne i Hercegovine, kao i o privrednim potencijalima, a čut će i iz prve ruke koje su to prepreke za poslovanje u BiH, ali i prilike za potencijalne strane investitore.

Kao predstavnik poslovnog sistema koji okuplja firme ASA-e i Preventa, Vedran Peršić će govoriti o tome da je politika na prvom mjestu u Bosni i Hercegovini, ali da ona ne može nahraniti njene građane.

  • Ciljevi naše grupacije su transparentni. Želimo proširiti svoje poslovanje, što znači otvaranje radnih mjesta i povećanja životnog standarda, a to su oni isti ciljevi koje ističu i političari kao svoje, a naročito kada su u predizbornoj kampanji. Poslodavci u Bosni i Hercegovini već duže zagovaraju rasterećenje privrede te veća ulaganja u razvojne projekte, praćeno neophodnim reformama, kaže se u saopćenju za javnost.