Stižu i privrednici
146

Predsjednik Unije privrednih komora Turske najavio dolazak na Sarajevo Business Forum

Klix.ba
Velika privredna delegacija Turske predvođena Rifatom Hisarcikliogluom, predsjednikom Unije privrednih komora Turske (TOBB), najavili su dolazak na Sarajevo Business Forum 2019. U pratnji predsjednika TOBB-a dolaze i vodeći ljudi nekih od najznačajnijih privrednih korporacija iz ove zemlje.

Dolazak na Sarajevo Business Forum dogovoren je na sastanku predsjednika Uprave BBI banke Amera Bukvića sa predsjednikom TOBB-a Rifatom Hisarcikliogluom, koji je 4. februara 2019. održan u Ankari.

Također, osim institucionalnih predstavnika turske privrede u delegaciji će biti i brojni privrednici koji su iskazali interes za ostvarivanje saradnje sa kolegama iz BiH i regiona.

Tokom trajanja konferencije, kao i prethodnih godina, zainteresirani privrednici iz BiH i regiona imaju mogućnost održati direktne sastanke sa investitorima koje će organizirati BBI banka.

Povezivanje zemalja Jugoistočne Evrope sa ostatkom svijeta i uspostavljanje infrastrukture koja će olakšati građenje ekonomskih i drugih veza, jedna je od tema o kojoj će sa regionalnim zvaničnicima i privrednicima razgovarati gosti i učesnici iz Turske.

Sarajevo Business Forum već desetu godinu zaredom organizira Bosna Bank International u saradnji sa Islamskom razvojnom bankom (IDB) i pod pokroviteljstvom Predsjedništva BiH.