{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Predsjednik Slovenije podržao aktivnosti Samita 100: Regionala saradnja jako važna

2.4.2015. u 11:11
0
4
Predsjednik Slovenije podržao aktivnosti Samita 100: Regionala saradnja jako važna
0
Predsjednik Slovenije podržao aktivnosti Samita 100: Regionala saradnja jako važna
Predsjednik Slovenije Borut Pahor u razgovoru sa članovima Odbora Samit 100 biznis lidera regiona ukazao je na značaj regionalne saradnje i dodao da je u tom smislu jako značajna politička podrška.
Sastanku sa Pahorom prisustvovali su i Amer Bukvić, generalni direktor BBI banke i član Upravnog odbora Samita 100 iz Bosne i Hercegovine i Eldin Hadžiselimović, član Uprave ASA Holdinga i direktor prodaje.

Sastanak je bio posvećen pripremi za najveći skup poslovnih lidera Samit 100 Jugoistočne Evrope, koji će se ove godine održati 1. i 2. juna u Sloveniji u Portorožu. Glavna tema sastanka je mogućnost regionalne saradnje u oblasti energetike, turizma, saobraćaja i infrastrukture i finansijskog sektora.

Predsjednik Slovenije Borut Pahor je ocijenio da je Samit100 veoma važna inicijativa za modernizaciju regiona i da je važno da se fokusiraju na ekonomiju i politiku.

"Zato smo dali punu podršku regionu za ovaj projekat, a mi ćemo uraditi naš dio posla, kao što je usklađivanje zakonodavstva, rješavanje političkih problema, dok sa druge strane od privrednika se očekuje da preuzmu svoj dio. U Samitu 100 prepoznajem optimizam i aktivne napore za razvoj. Važno je da se ovaj region pokazuje da je u stanju da obezbijedi sopstveni napredak, jer ima mnogo toga što možete da ponudite," kazao je Pahor.

Ovom prilikom Amer Bukvić, predstavio je 6. međunarodnu investicijsku konferenciju Sarajevo Business Forum 2015 koja se ove godine održava 13. i 14 maja u Sarajevu pod nazivom “Jedna regija, jedna ekonomija” i pozvao predsjednika Slovenije i članove Samita 100 da i ove godine budu dio ovog značajnog regionalnog događaja.

“Sarajevo Business Forum ove godine stavlja u fokus cijeli Region promovišući viziju Regiona kao evropskog centra za proizvodnju zdrave hrane, centra informacionih tehnologija i centra edukacije za strane studente,” rekao je Bukvić.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Koristite li knjigu žalbe ako niste zadovoljni uslugom u prodajnom objektu?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: