|

Predsjednik Emirates Airlinea šeik Ahmet Maktoum dolazi u Sarajevo

Predsjednik Emirates Airlinea šeik Ahmet Maktoum dolazi u Sarajevo
16
Klix.ba
3.4.2019. u 15:18
50
komentara
16

dijeljenja
Predsjednik Emirates Airlinea šeik Ahmet Maktoum dolazi u Sarajevo
Jedan od najuspješnijih poslovnih ljudi i investitora, član vladajuće porodice Ujedinjenih Arapskih Emirata šeik Ahmed bin Saeed Al Maktoum dolazi na ovogodišnji Sarajevo Business Forum, saopćila je Bosna Bank International.
Šeik Ahmed Al Maktoum, predsjednik jedne od najvećih svjetskih aviokompanija "Emirates Airline", potvrdio je dolazak na Sarajevo Business Forum 2019. godine, investicijsku konferenciju koja se ove godine održava od 17. do 19. aprila pod pokroviteljstvom Predsjedništva Bosne i Hercegovine.

Al Maktoum je visoki zvaničnik UAE te najzaslužniji za meteorski uspon avioindustrije Dubaija kojom rukovodi već 27 godina. Na čelu je direkcije za civilnu avijaciju Dubaija od 1985. godine od kada je krenula poslovna, investicijska i turistička ekspanzija ovog emirata.

"Korporacije iz oblasti kojom rukovodi Ahmed Al Maktoum danas su najveće u regionu i među najuspješnijim u svijetu. Bruto nacionalnom dohotku Dubaija doprinose sa 28 posto. Član je najuže vladajuće porodice i amidža trenutnom vladaru Dubaija. Al Maktoumu ovo nije prvi dolazak na Sarajevo Business Forum. On je bio uvaženi gost investicijske konferencije i 2010. godine. Veza koja je tada uspostavljena bila je ključna za kasniji plodonosan nastavak saradnje, a potom i odluku o uspostavljanju direktne avio linije Dubai-Sarajevo", stoji u saopćenju.

Naime, prilikom posjete direktora BBI banke Amera Bukvića Dubaiju, šeik Al Maktoum je najavio dolazak jedne od njegovih avio kompanija "Fly Dubai" u Sarajevo, što je kasnije i ostvareno. Danas je redovna avio linija motor razvoja turistitičkih i poslovnih veza između BiH i UAE. Šeik Al Maktoum je diplomirao političke nauke u Denveru u SAD, izuzetno je cijenjen u svijetu biznisa. Nosilac je brojnih priznanja i nagrada među kojima i Ordena Legije časti, najvišeg francuskog odlikovanja.
Prijavi grešku


Komentari (50)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...