Promo
115

Pravni fakultet Univerziteta u Travniku: Seminar za polaganje pravosudnog ispita

Pravni fakultet Univerziteta u Travniku organizuje po drugi put pripremni seminar za polaganje pravosudnog ispita prema Programu pravosudnog ispita na nivou Bosne i Hercegovine koji je donesen i objavljen u Službenom glasniku Bosne i Hercegovine, broj 11/19.

Program seminara će se održati tokom 14 dana (dani vikenda), u periodu od 10:00 do 16:00 sati i to:

  • Građansko sa porodičnim pravom (5 dana),
  • Krivično pravo (4 dana),
  • Ustavno pravo i organizacija pravosuđa (1 dan),
  • Privredno pravo (2 dana),
  • Upravno i radno pravo (2 dana).

U okviru seminara realizirati će se i praktične vježbe za polaganje pismenog dijela ispita iz Krivičnog i Građanskog prava, odnosno pisanje presuda. Predavači na seminaru su ispitivači državne Komisije za polaganje pravosudnog ispita.

Održavanje seminara i prijava

Seminar će se održavati u prostorijama Pravnog fakulteta Univerziteta u Travniku u blizini Sarajeva - Ilidže (Azapovići br. 439, Kobiljača), a počinje od 4. maja 2019. godine i održava se tokom narednih sedam vikenda. Nakon okončanja seminara kandidati stiču certifikat o uspješnom pohađanju seminara.

Kandidati zainteresirani za pohađanje seminara prijavljuju se do 30. aprila 2019. godine putem online obrasca dostupnog na ovom linku. Dodatne informacije kandidati mogu dobiti putem web stranice www.pfk.edu.ba, e-maila [email protected] ili telefona 030 870 371. Cijena pohađanja seminara iznosi 800,00 KM i omogućeno je plaćanje u dvije jednake rate, i to jedna rata do 30. aprila 2019. godine, a druga rata do 31. maja 2019. godine.

"Pravni fakultet Univerziteta u Travniku je obrazovna i naučna institucija s jasnim istraživačkim profilom usmjerenim na održivi razvitak koji provodi kvalitetno i efikasno obrazovanje temeljeno na ishodima učenja i koncepciji cjeloživotnog obrazovanja. Pravni fakultet u proteklom je periodu organizirao niz značajnih međunarodnih konferencija i seminara, a organizacijom ovog i sličnih seminara podstičemo kontinuirano usavršavanje pravnih kadrova u BiH", poručili su iz Univerziteta u Travniku.