|

Povodom dana štednje Sparkasse Bank dd BiH u saradnji sa matičnom kućom podržala rad EDUS-a

Povodom dana štednje Sparkasse Bank dd BiH u saradnji sa matičnom kućom podržala rad EDUS-a
80
Sponzorirani članak
23.10.2019. u 12:18
0
komentara
80

dijeljenja
Povodom dana štednje Sparkasse Bank dd BiH u saradnji sa matičnom kućom podržala rad EDUS-a
Povodom Međunarodnog dana štednje 2019, Sparkasse Bank dd BiH u saradnji sa svojom matičnom kućom Steiermärkische Sparkasse, odlučila je podržati aktivnosti EDUS-a sa donacijom u iznosu od 5.000 KM, a posjetili su i djecu polaznike EDUS-ovog programa te ih obradovali poklonima i zabavnim programom na temu štednje.
U Sparkasse Bank BiH duboko vjeruju da institucije mogu biti poslovno uspješne samo u zajednici koja je također uspješna, ali i razumiju da je za to potrebno ekonomski osnažiti najranjivije grupe u društvu. Stoga, dio svog profita Sparkasse Bank BiH i njena matična banka uvijek vraćaju u zajednicu u kojoj posluju.

Osim finansijske podrške, predstavnici banke su i posjetili predstavnike EDUS-a, kao i djecu polaznike programa, te im tom prilikom priredili zabavni program na temu štednje i uručili poklone.

NVO EDUS u svom radu primjenjuje međunarodno priznatu aplikaciju nauke i načina organizacije odgojno-obrazovnog rada. Ovakav pristup u radu sa djecom je u posljednjih deset godina omogućio velikom broju djece da ostane i uspije u redovnom školovanju, te da podigne nivo razumijevanja roditelja i šire javnosti o tome šta sve dijete može.

"Drago nam je što ovakvi događaji svaki put potvrđuju ono za šta se EDUS od početka zalaže: sva djeca su ista, vrijedna pažnje i poštovanja, i sva djeca se trebaju smatrati jednakopravnim članovima društva. Drago nam je što Sparkasse Bank BiH, sa svojom matičnom kućom, dijeli ovo uvjerenje, i što na ovakav način pokazuje koliko cijeni naše napore u zajednici u kojoj i oni djeluju", izjavila je Dr Nirvana Pištoljević, izvršna direktorica Udruženja EDUS.

Vrijedna donacija i pokloni Sparkasse Bank BiH i njene matične kuće bit će usmjereni ka specijalizovanom obrazovanju djece, sa konačnim ciljem da nijedno dijete ne izostane iz škole, jer obrazovanje direktno utiče na ekonomski razvoj, i ključna je determinanta ljudskog potencijala.
Prijavi grešku


Komentari (0)
Komentari na članak su isključeni.