Intesa Sanpaolo Card
0

Potvrđena usklađenost sa standardom za sigurnost podataka

FENA
Intesa Sanpaolo Cardu d.o.o. (ISP Card), društvu za kartično poslovanje, potvrđena je usklađenost u poslovanju sa standardom za sigurnost podataka u industriji platnih kartica - Payment Card Industry Data Security Standard (PCI DSS), saopćeno je danas iz Intesa Sanpaolo Card BH.

Provjeru je obavio Trustwave, vodeći dobavljač rješenja za upravljanje usklađenošću s PCI DSS-om, što u industriji platnih kartica predstavlja sigurnosnu obavezu za pravne osobe koje pohranjuju, obrađuju ili prenose podatke korisnika kartice.

PCI DSS priznaju svi veliki kartični brandovi - Visa Inc., MasterCard Worldwide, Discover Network, American Express i JCB.

"Potvrđivanje usklađenosti sa standardom PCI DSS-om važan je korak koji dokazuje da se brinemo za sigurnost prilikom aktivnosti naših klijenata“, ističu u Intesa Sanpaolo Cardu.

Intesa Sanpaolo Card (ISP Card) na tržištu Bosne i Hercegovine pruža usluge podrške u kartičnom poslovanju Intesa Sanpaolo Cardu BH i Intesa Sanpaolo Banci BiH.

Za klijente Intesa Sanpaolo Banke BiH, korisnike Visa i MasterCard kartica, kao i za korisnike American Express kartica ISP Carda BH, potvrđena usklađenost u poslovanju sa standardom PCI DSS znači da su podaci o njihovim karticama, kao i sve kartične transakcije zaštićene po najvišim sigurnosnim standardima.

"U ISP Cardu razumiju da sigurnost ide ruku pod ruku s uobičajenim poslovnim aktivnostima te sigurnosne zahtjeve i kontrolu uključuju u rane faze razvoja proizvoda i procesa. U okolini koja se brzo mijenja, ISP Card se obvezao na održavanje sigurnosti informacija što je glavni oslonac uspješnog poslovanja“, naglasio je izvršni direktor za Evropu, Bliski istok i Afriku, te Aziju i Pacifik u Trustwaveu Andy Bokor.