biznis
421

Potvrđena reputacija QSS-a kao evropskog lidera u Cloud inovacijama

QSS je potvrdio svoju inovacijsku poziciju u Evropi kao prva kompanija koja je u potpunosti integrisala Microsoft Azure sa Cisco ACI tehnologijom, što predstavlja novi globalni Cloud uspjeh ove bh. kompanije. Nova tehnologija će omogućiti poslovnim korisnicima korištenje jednostavnog i inovativnog Microsoft Azure rješenja, bez da njihovi podaci napuštaju Bosnu i Hercegovinu. Svi podaci su smješteni u modernom datacentru u BiH sa visokim stepenom fleksibilnosti, sigurnosti i pouzdanosti.

"Svjetski trend rasta Cloud usluga ne zaobilazi ni Bosnu i Hercegovinu. Kompanije postaju svjesnije važnosti korištenja novih tehnologija u cilju povećanja inovativnosti i efikasnosti poslovanja. Rijetka je situacija gdje naše domaće tržište ima pristup naprednoj tehnologiji prije ostatka evropskog tržišta. Nadamo se da će domaće kompanije prepoznati Cloud tehnologiju kao snagu kojom mogu kreirati kompetitivne prednosti.", ističu iz QSS-a.

Inovativnost i lidersku poziciju u implementaciji Microsoft Cloud Platforme na Cisco Cloud Arhitekturi je potvrdila i Cisco kompanija, te su uspješnu QSS priču pretvorili u studiju slučaja koju su objavili na oficijalnoj Cisco stranici, a istu možete pogledati na ovom linku. John Malzahn, Cisco Senior Marketing Manager, posvetio je poseban članak na Cisco blogu koji govori o Cloud uspjesima i naprednoj tehnologiji QSS kompanije, ali i o važnosti ove implementacije za Cisco kompaniju. Kompletan članak možete pročitati na ovom linku.

Kvalitet implementacije Microsoft Cloud Platforme potvrdila je i uspješno okončana eksterna revizija vodećeg globalnog certifikacijskog tijela NSF-ISR. Certifikacijom je QSS kompanija dobila globalni Cisco Master status za "Cloud and Managed Services" – najveći Cisco partnerski satatus. Ovim statusom, kompanija Cisco garantuje klijentima da sve brige oko IT-ja mogu prepustiti QSS-u koji posjeduje certificirane stručnjake i opremu potrebnu za realizaciju najzahtjevnijih projekata.

QSS