{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Potpisivanje ugovora o izgradnji trase Gorica - Drivuša na koridoru 5-C

F
29.9.2010. u 07:58
0
15
Potpisivanje ugovora o izgradnji trase Gorica - Drivuša na koridoru 5-C
0
Potpisivanje ugovora o izgradnji trase Gorica - Drivuša na koridoru 5-C
U Zenici je za sutra zakazano potpisivanje ugovora o izgradnji autoceste na trasi koridora 5-c, dionice Kakanj - Drivuša, poddionice Gorica - Drivuša, saopćeno je iz Federalne direkcije za izgradnju, upravljanje i održavanje autocesta.
Projektom je predviđena i izgradnja prvog centra za održavanje i kontrolu prometa (COKP Drivuša).

Ugovor će potpisati Federalna direkcija te BH Konzorcij koji čine kompanije: Euroasfalt d.o.o. Sarajevo, GP Put d.d. Sarajevo, ŽGP d.d. Sarajevo i Hidrogradnja d.d. Sarajevo.

Vrijednost ugovora je 23.996.710,84 eura.

Najavljeni potpisnici su Erdal Trhulj, direktor Federalne direkcije za izgradnju, upravljanje i održavanje autocesta te kao svjedok Nail Šećkanović, federalni ministar prometa i komunikacija uime naručioca, a uime BH Konzorcija Hamed Ramić, direktor firme Euroasfalt d.o.o. Sarajevo te kao svjedok Asim Nanić, direktor firme ŽGP d.d. Sarajevo. Nanić je u svojstvu partnera u konzorciju.

Ugovorom se predviđa izgradnja punog profila autoceste na trasi koridora 5-c između naselja Drivuša i Gorica.

Dionica autoceste počinje petljom Drivuša i završava se neposredno prije ulaska u tunel Vijenac.

Bit će izgrađena i tri mosta. Prvi je planiran u dužini od 39 m, dva dužine po 340 m, a most broj tri će sačinjavati dva mosta od kojih je jedan dug 378,4 metra, a drugi 494,50 metara.

Planirana je također izgradnja petlje Drivuša s pristupnim putem dugim 1.525 metara za priključak na postojeću magistralnu cestu, armiranobetonskog prolaza 5 x12 metara dugog 47 metara te mosta preko rijeke Bosne u dužini od 122,4 metra.

Projekt također uključuje izgradnju naplatne stanice Drivuša kao i prvi 'centar za održavanje i kontrolu prometa' (COKP Drivuša).

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Koristite li knjigu žalbe ako niste zadovoljni uslugom u prodajnom objektu?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: