{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Potpisan ugovor o izmjeni osnivačkog akta BH Airlinesa

F
19.5.2011. u 16:49
0
0
Potpisan ugovor o izmjeni osnivačkog akta BH Airlinesa
0
Potpisan ugovor o izmjeni osnivačkog akta BH Airlinesa
U zgradi Federalne vlade u Sarajevu danas su federalni ministar prometa i komunikacija i predstavnik strateškog partnera Turkish Airlinesa, kao i Energoinvesta d.d. potpisali Ugovor o izmjeni Ugovora o usklađivanju osnivačkog akta JPBH Airlines d.o.o. Sarajevo.
Potpisivanju Ugovora prisustvovali su predsjedavajući i zamjenici predsjedavajućega Predstavničkog doma Parlameneta FBiH Denis Zvizdić, Stanko Primorac i Mira Grgić, te federalni premijer i njegov zamjenik Nermin Nikšić i Desnica Radivojević.

Saglasnost na izmjene ovog ugovora Federalna vlada dala je radi stvaranju boljih uvjeta za uspješnije poslovanje ove bh aviokompanije.

Obraćajući se prisutnim, federalni ministar prometa i komunikacija Enver Bijedić kazao je da je veoma važno da izmjenom osnivačkog akta vlasnički odnosi ostaju nepromijenjeni, pa je Vlada FBiH i dalje vlasnik 51 posto BH Airlinesa, dok je strateški partner u posjedu 49 posto vlasništva.

Naglasio je da u Nadzornom odboru ostaju i dalje tri člana iz BiH koje postavlja Vlada FBiH, dok će dva člana postaviti Turkish Airlines.Članove Uprave s generalnim direktorom na čelu imenovat će strateški partner.

Ministar Bijedić posebno je istakao izuzetan napor federalnog premijera i resornog ministarstva, kao i razumijevanje strateškog partnera, da se danas potpisanim izmjenama Ugovora stvore dobri početni uvjeti za profitabilno poslovanje ove aviokompanije, saopćeno je iz Ureda za odnose s javnošću Vlade Federacije BiH.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Koristite li knjigu žalbe ako niste zadovoljni uslugom u prodajnom objektu?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: