Saradnja
0

Potpisan ugovor između BH Gasa i BH Telecoma

FENA
BH Gas i BH Telecom Sarajevo zaključile su predinvesticioni ugovor, kojim se predviđaju zajedničke aktivnosti za uvlačenje optičkog kabla kroz projektirane trase PEHD cijevi planiranom realizacijom izgradnje transportnih gasovoda Zenica-Travnik i Tržac-Bosanska Krupa s odvojcima za Bihać i Veliku Kladušu.

Predinvesticioni ugovor su potpisali direktor BH-Gasa Almir Bečarević, generalni direktor BH Telekoma Nedžad Rešidbegović, izvršna direktorica BH Gasa Nadžida Ninković, kao i v.d. direktor BH-Une Nedim Džaferović.

Ugovor predstavlja nastavak aktivnosti započetih potpisivanjem Protokola o poslovno-tehničkoj saradnji 31. jula 2008., saopćio je danas BH Gas.

Ovaj predinvesticioni ugovor se odnosi na fazu projektiranja trase i fazu realizacije radova na gasovodima te na način eksploatacije vlakana kabla, odnosno korištenje određenih kapaciteta optičkog kabla za potrebe nadzora i upravljanja transportnim sistemom BH Gasa.

Potpisanim ugovorom obje kompanije će zadovoljiti svoje interese, s obzirom na to da je kompanija BH Gas zainteresirana za korištenje određenog prijenosnog kapaciteta vlakana optičkog kabla za potrebe nadzora i upravljanja sistema snabdijevanja prirodnim gasom nakon puštanja gasovoda u pogon.

S druge strane, BH Telecom je na osnovu svoje djeatnosti zainteresiran za polaganje PEHD cijevi kroz koje se uvlači optički kabl prilikom realizacije transportnih gasovoda Zenica-Travnik, Tržac-Bosanska Krupa s odvojcima za Bihać i Veliku Kladušu.