{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Potpisan protokol između BiH i Crne Gore o Jadransko-jonskom autoputu

F
29.4.2011. u 17:26
0
0
Potpisan protokol između BiH i Crne Gore o Jadransko-jonskom autoputu
0
Potpisan protokol između BiH i Crne Gore o Jadransko-jonskom autoputu
Predstavnici Ministarstva komunikacija i transporta BiH i Ministarstva saobraćaja, pomorstva i telekomunikacija Crne Gore potpisali su danas u Trebinju protokol o saradnji na izradi dokumentacije za izgradnju dionice Jadransko - jonskog autoputa koja prolazi kroz ove dvije države.
Definirana je i kontaktna tačka ovog puta između dvije države, a ona će biti Nudo-Aranđelovo, tako da će se moći raditi projektna dokumentacija ovog auto-puta i na strani BiH i na strani Crne Gore.

Pomoćnik ministra komunikacija i transporta BiH Izet Bajrambašić napomenuo je da se vode i pregovori s Hrvatskom da bi se odredile kontaktne tačke BiH i ove zemlje, a u pitanju su tačke spajanja dvije zemlje prema Dubrovniku i prema Pločama.

On je rekao da Hrvatska ima problema u vezi s prostornim planom, ali da će ove godine sigurno biti započeti razgovori i okončani do kraja godine.

Bajrampašić je istakao da je BiH spremna da Jadransko-jonski autoput poveže s koridorom Vc pa su i tu moguće dvije kontaktne tačke, u blizini Ploča i Neuma, a u toku je priprema planova i za Jadransko-jonski autoput i za čvor sjeverno od Neuma, odnosno, južno od Počitelja.

Pomoćnica ministra saobraćaja Crne Gore Mirela Radić-Ljubisavljević rekla je nakon potpisivanja protokola o saradnji da je kontaktna tačka Nudo-Aranđelovo izabrana kao najoptimalnija zajednička tačka autoputa i s crnogorske strane i sa strane BiH.
prenosi Business Info Zone.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Koristite li knjigu žalbe ako niste zadovoljni uslugom u prodajnom objektu?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: